beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

18/02/2019

‘Bredene Festivalt’ op 10 en 11 augustus

Deze zomer krijgt Bredene een gloednieuw festival.  Met ‘Bredene Festivalt’ wil Bredene het kindvriendelijkste festival van het land organiseren.  Het gemeentebestuur en het autonoom gemeentebedrijf (AGB) slaan hiervoor de handen in elkaar.
 
De voorbije week was er heel wat commotie over het verdwijnen van het Afro C Festival in Bredene.  Het college van burgemeester en schepenen besliste in september vorig jaar om het festival op een andere manier te organiseren en niet langer de kaart van de wereldmuziek te trekken.  Heel wat Bredenaars en toeristen zijn het gewoon om tijdens het tweede weekend van augustus te verbroederen op het Afro C Festival.  En dat zorgde voor begrijpelijke emotionele reacties. Maar het gemeentebestuur wil ook niet dat de traditionele verbroedering verdwijnt.  Het Afro C Festival was jarenlang een vaste waarde binnen de wereldmuziekfestivals en heeft onze gemeente toeristische meerwaarde opgeleverd, daar is het gemeentebestuur zich zeer bewust van.  Nu kiest Bredene resoluut om een nieuwe weg in te slaan.  En daarvoor wil het gemeentebestuur een paar stappen achteruit zetten om in de toekomst opnieuw vele stappen vooruit te doen. Het nieuw festival zal anders zijn want het wil een heel breed publiek aanspreken.  En dat is waar Bredene met de doelstellingen uit het citymarketingplan naartoe wil: meer gezinnen/toeristen die hun vakantie in Bredene doorbrengen.   Met ‘Bredene Festivalt’ wil het gemeentebestuur zich onderscheiden van de andere festivals door heel veel belang te hechten aan gezinsbeleving.  Hiervoor wordt sterk ingezet op straat- en kinderanimatie en daar wordt een mooie mix van herkenbare muziek aan toegevoegd.  Want voor men het weet trekt de kroost op eigen houtje naar Werchter of Pukkelpop.  Zolang dat nog niet het geval is kan men er bij ons nog gezellig samen naartoe.
 
‘Bredene Festivalt’ blijft gratis
“Het nieuwe festival blijft gratis! De zone ‘billenkarrenpiste’ op ’t Paelsteenveld wordt omgetoverd tot een ‘Kids Events’ weide waar de kinderen kunnen genieten van attracties en héél wat kinderanimatie. De ambitie om het grootste gezinsfestival van de kust te worden, wordt op zaterdag kracht bijgezet door het festival te openen met de Ketnetband.   Jongeren en volwassenen mogen op zaterdag o.a. uitkijken naar Abba Gold en Mercury Rising, optredens die ongetwijfeld voor heel wat ambiance zullen zorgen.  Zondag wordt opgebouwd met Augustijn Vermandere (zoon van), Frank Boeijen, De Mens en Raymond Van het Groenenwoud.  Een internationale headliner zal het festival afsluiten, die naam wordt binnen enkele maanden gecommuniceerd. 
 
Straattheater en streetfood
In het verleden organiseerde Bredene in juli een uitgebreid straattheaterfestival.  Tijdens ‘Bredene Festivalt’ kunnen liefhebbers opnieuw smullen van tal van acts die het festivalterrein en straatbeeld zullen vullen.  Smullen zal men ook kunnen van de lekkere specialiteiten die worden aangeboden in ‘Street Food Lane’ op het  festivalterrein.  Belangrijke aandacht is er voor rolstoelgebruikers.  Zij kunnen van de optredens genieten op speciale verhoogde plaatsen.  En tot slot wordt sterk ingezet op het milieu.  Dranken zullen geschonken worden in PET-bekers die voor 90 % recycleerbaar zijn.  Het ophalen en inzamelen zal worden beloond! 

Lees ook :
22/03 Remco komt naar Bredene
22/03 Eneco Clean Beach Cup ook in Bredene
21/03 Attest van bekendmaking
21/03 Bredene Koksijde Classic: verkeersmaatregelen
20/03 Carnavalisten ontvangen op het gemeentehuis
19/03 Bredene telde 5700 schelpen op de Grote Schelpenteldag!
19/03 Expo Bredense Keramiek Academie & Kunstatelier Bredene
18/03 Netwerkevent Armoede en Welzijn in Bredene
18/03 Eerstvolgende gemeente- en OCMW-raad
18/03 Herdenking laatste operationele Sea King-reddingshelikopter
 
15/03 Dagcentrum De Takel in zee met Welzijnsschakel De Caproen
15/03 Moderniseringswerken Derbylaan, Ruiterlaan en Koerslaan van start
15/03 Tentoonstelling ‘Rond de Noordzee’ van Arnout Hauben naar Bredene
15/03 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 25/03
15/03 Infomoment en inspraakperiode RUP ‘Agrarisch Gebied’
15/03 Infomoment en inspraakperiode gedeeltelijke herziening RUP ‘Kop van ‘t Sas’
15/03 Bibliotheek gesloten op 25 mei
15/03 Schoolvoorstellingen 2019
14/03 Pelgrimstocht van Bredene naar Assisi en Rome
11/03 Kleuterbabbels op 16 maart
 
06/03 Memorandum van de jeugdraad
05/03 Eco-burner wint Heureka! Award
05/03 Kandidaat voor de nieuwe cultuurraad ?
05/03 Nieuwe programmaboekje MEC Staf Versluys
05/03 GFT hoort niet thuis in het milieu- en recyclagepark
01/03 Verkeershinder Tweebruggenstraat: vanaf 4 maart
01/03 Hardnekkige winkeldief opgepakt in Bredene
01/03 Overvloedige regenval tussen 21 mei en 10 juni 2018
01/03 Woekerplanten bedreigen de duinen
01/03 Theoretische rijlessen opnieuw succesvol

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1