beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

01/04/2019

Riolerings- en moderniseringswerken Derbylaan, Ruiterlaan en Koerslaan van start

Vandaag starten de rioleringswerken tussen de Zandstraat in Bredene en de Violierenlaan De Haan. Deze rioleringswerken zijn de grootste ooit op het Bredens grondgebied. Het gemeentebestuur maakt gebruik van de ambitieuze rioleringswerken die zullen worden uitgevoerd door Aquafin (aanleg van nieuwe collectoren) om de Derbylaan, Ruiterlaan en het gedeelte Koerslaan tussen Derby- en Ruiterlaan volledig te moderniseren.

De rioleringswerken worden opgedeeld in 2 zones: de campingzone en de woonzone. De campingzone strekt zich uit van aan de Zandstraat tot aan de Klemskerkestraat. In deze zone wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd tussen de campings door, zodat het afvalwater van de campings volledig gescheiden wordt van het regenwater. De woonzone betreft de straten tussen de Klemskerkestraat Bredene en de Violierenlaan in De Haan.  Ook hier wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De wegenis van de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan wordt gemoderniseerd. Deze werken omvatten ook de aanleg van een bufferbekken en het gemeentebestuur zal eveneens werken uitvoeren aan de rioleringen in de Dorpsstraat /Landweg.
 
De kosten voor de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel worden gedragen door Aquafin en worden op ruim 13 miljoen EUR geraamd. De gemeente Bredene draagt een deel van de kosten voor de riolering in de Ruiterlaan alsook Farys (die optreedt als rioolbeheerder op het grondgebied De Haan), laat rioleringswerken uitvoeren in de Violierenlaan en de Georges Vanhoorenstraat. De kosten voor de verfraaiing van de wegenis in de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan worden gedragen door het gemeentebestuur van Bredene en kosten ruim 700.000 EUR.
 
Studiebureau Jonckheere tekende hiervoor de plannen en zal ook de wegeniswerken begeleiden. De werken zullen worden uitgevoerd door de firma ACLAGRO uit Wondelgem. Het ontwerp van de plannen werd tijdens hoorzittingen besproken met de inwoners uit de betrokken straten en voorgesteld aan de inwoners van de straten. De volledige heraanleg van de straten gebeurt met aandacht voor de verkeersveiligheid door o.m. de aanleg van fiets-/voetpaden, fietssuggestiestroken,... In deze straten komen er ook voldoende parkeerkeergelegenheden en uiteraard ook voldoende groen. Zo komt er in de Derbylaan een breed fiets- en wandelpad en een groenstrook met ruime laanbeplanting. In de Ruiterlaan worden voetpaden aan beide zijden van de straat (her)aangelegd. Ook hier is er ruime aandacht voor de laanbeplanting. In het gedeelte Koerslaan dat wordt gemoderniseerd komt er nieuw voetpad, fietspaden aan beide zijden van de straat en ook hier worden voldoende parkeerplaatsen en beplanting voorzien.
 
Inwoners informeren
Deze werken zijn van ongekende omvang en de grootste ooit in Bredene. Het gemeentebestuur weet dan ook dat deze werken voor behoorlijk wat hinder zullen zorgen. Via de Wegenwerkenkrant, bewonersbrieven, de website www.bredene.be,... doet het gemeentebestuur er alles aan om alle inwoners zo goed mogelijk te informeren.

 Lees ook :
13/10 Zandstraat blijft twee weken langer dicht
13/10 Werken in woonzone Derbylaan gaan 2e fase in
13/10 Fietslabelactie op zaterdag 9 november
13/10 Inhuldiging negentiende fase geboortebos op 23 november
13/10 Bijkomende lessenreeks ter voorbereiding op theoretisch rijexamen
13/10 Bredense GECORO geïnstalleerd
13/10 Internationale dag voor de uitroeiing van armoede
11/10 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 21/10
10/10 Zuid-Oostwijk tijdelijk afgesloten voor verkeer
09/10 Heropening spel- en ontmoetingsruimte Huis van het Kind op 5 oktober
 
09/10 Vijf rijbewijzen ingetrokken in De Haan en Bredene
09/10 En plots klinkt een rookmelder als muziek in de oren
09/10 Werken aan nieuw skatepark gestart
03/10 Nationale testdag BE-alert
03/10 Vrijetijdssport met het Sportelprogramma
03/10 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
03/10 Het voetpad: toegankelijk voor iedereen
02/10 MUSIC for LIFE 2019 - ten voordele van het Koninklijk Werk IBIS
02/10 Natuurwerkgroep De Zeekoet krijgt beloning voor opruimen zwerfvuil
02/10 Dinsdagmarkt klaar voor de winter
 
02/10 Digitaal jaaroverzicht vervangt klassiek jaarverslag
27/09 Zandstraat onderbroken van 30 september tot 11 oktober
27/09 5 extra bladkorven vanaf dit najaar
25/09 Bredense bib is 20 jaar jong
25/09 Kanaalzwemmer Matthieu Bonne gehuldigd op het gemeentehuis.
24/09 Bredene vraagt ‘Blauwe Vlag’ aan
23/09 Een familiefeest in het MEC Staf Versluys? Dat kan!
19/09 Word Control Cruiser
17/09 Sportkamp in herfstvakantie
17/09 Zin om je leeservaringen te delen? Sluit je aan bij onze leesclub!

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1