beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

01/04/2019

Riolerings- en moderniseringswerken Derbylaan, Ruiterlaan en Koerslaan van start

Vandaag starten de rioleringswerken tussen de Zandstraat in Bredene en de Violierenlaan De Haan. Deze rioleringswerken zijn de grootste ooit op het Bredens grondgebied. Het gemeentebestuur maakt gebruik van de ambitieuze rioleringswerken die zullen worden uitgevoerd door Aquafin (aanleg van nieuwe collectoren) om de Derbylaan, Ruiterlaan en het gedeelte Koerslaan tussen Derby- en Ruiterlaan volledig te moderniseren.

De rioleringswerken worden opgedeeld in 2 zones: de campingzone en de woonzone. De campingzone strekt zich uit van aan de Zandstraat tot aan de Klemskerkestraat. In deze zone wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd tussen de campings door, zodat het afvalwater van de campings volledig gescheiden wordt van het regenwater. De woonzone betreft de straten tussen de Klemskerkestraat Bredene en de Violierenlaan in De Haan.  Ook hier wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De wegenis van de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan wordt gemoderniseerd. Deze werken omvatten ook de aanleg van een bufferbekken en het gemeentebestuur zal eveneens werken uitvoeren aan de rioleringen in de Dorpsstraat /Landweg.
 
De kosten voor de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel worden gedragen door Aquafin en worden op ruim 13 miljoen EUR geraamd. De gemeente Bredene draagt een deel van de kosten voor de riolering in de Ruiterlaan alsook Farys (die optreedt als rioolbeheerder op het grondgebied De Haan), laat rioleringswerken uitvoeren in de Violierenlaan en de Georges Vanhoorenstraat. De kosten voor de verfraaiing van de wegenis in de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan worden gedragen door het gemeentebestuur van Bredene en kosten ruim 700.000 EUR.
 
Studiebureau Jonckheere tekende hiervoor de plannen en zal ook de wegeniswerken begeleiden. De werken zullen worden uitgevoerd door de firma ACLAGRO uit Wondelgem. Het ontwerp van de plannen werd tijdens hoorzittingen besproken met de inwoners uit de betrokken straten en voorgesteld aan de inwoners van de straten. De volledige heraanleg van de straten gebeurt met aandacht voor de verkeersveiligheid door o.m. de aanleg van fiets-/voetpaden, fietssuggestiestroken,... In deze straten komen er ook voldoende parkeerkeergelegenheden en uiteraard ook voldoende groen. Zo komt er in de Derbylaan een breed fiets- en wandelpad en een groenstrook met ruime laanbeplanting. In de Ruiterlaan worden voetpaden aan beide zijden van de straat (her)aangelegd. Ook hier is er ruime aandacht voor de laanbeplanting. In het gedeelte Koerslaan dat wordt gemoderniseerd komt er nieuw voetpad, fietspaden aan beide zijden van de straat en ook hier worden voldoende parkeerplaatsen en beplanting voorzien.
 
Inwoners informeren
Deze werken zijn van ongekende omvang en de grootste ooit in Bredene. Het gemeentebestuur weet dan ook dat deze werken voor behoorlijk wat hinder zullen zorgen. Via de Wegenwerkenkrant, bewonersbrieven, de website www.bredene.be,... doet het gemeentebestuur er alles aan om alle inwoners zo goed mogelijk te informeren.

 Lees ook :
17/06 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 24/06
17/06 Zomerexpo “Funny Pictures" is geopend
17/06 Het beheersorgaan bibliotheek neemt een nieuwe start
17/06 Bredene zet verder in op goede ruimtelijke ordening
17/06 Etappe ZLM tour op 20/06/2019: verkeershinder
17/06 Nieuwe hakselaar voor het milieu- en recyclagepark
17/06 Voordracht: Het tragische levenseinde van Fritz Vincke
13/06 Leer mede-ondernemers uit jouw buurt kennen!
12/06 Ploviefeesten op zaterdag 29 juni
08/06 Verkeersklassen voor leerlingen vierde leerjaar
 
08/06 LED verlichting op diverse locaties
08/06 Proefproject rookvrij strand
08/06 Uitreiking van de zevende Zilveren Zeekoet
07/06 Beleidsplan handhaving ruimtelijke ordening goedgekeurd
07/06 Nieuw reglement socio-culturele verenigingen
07/06 Overeenkomst met speelpleinwerking Jokkebrok
04/06 Het nummer 1722 is actief
03/06 Nieuw Europahotel is aanwinst voor Bredene
29/05 Verkeershinder tijdens triatlon
27/05 Nieuw cultuurseizoen MEC Staf Versluys
 
27/05 Raku les op 8 juni
27/05 Aanleg pad tussen 2 voetbalvelden
26/05 Stembureaus zijn dicht.
26/05 Drone voor politie Bredene/de Haan
24/05 Eerste StubHubs in Bredene
24/05 MNM Ochtendshow was in Bredene
24/05 Kandidaat voor de nieuwe werkgroepen Kunstenbeleid en Muzikale ontmoeting?
22/05 MNM te gast in Bredene
22/05 Deskundigen gezocht voor GECORO 2019-2024 – bijkomende oproep
22/05 Laatste kans om een beroep te doen op BOFAS

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1