beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

03/06/2019

Nieuw Europahotel is aanwinst voor Bredene

Bredene heeft de voorbije jaren een enorme toeristische ontwikkeling gekend.  Een hefboom voor deze toeristische ontwikkeling is ontegensprekelijk het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys dat operationeel is sedert 2005. 
Het Staf Versluyscentrum zorgt niet alleen voor een ruimer en gevarieerder aanbod aan culturele en toeristische activiteiten waardoor de toeristische aantrekkingskracht verhoogt, maar dit centrum richt zich eveneens als meetingcentrum tot bedrijven.  Uit recente cijfers van het Autonoom Gemeentebedrijf blijkt dat de “commerciële” bezetting (lees : bezetting door bedrijven) aanzienlijk is, maar dat er zeker groeipotentieel is.  Veel bedrijven zijn evenwel op zoek naar meetingfaciliteiten gekoppeld aan overnachtingsmogelijkheid in de onmiddellijke buurt.  Tot op vandaag kan het Staf Versluyscentrum dit niet aanbieden.  Vandaar dat in het RUP Duinen/Astridlaan dat in februari 2016 werd goedgekeurd door de gemeenteraad de verplichting werd opgelegd om op de site gekend als Europahotel bij nieuwbouw – naast een meergezinswoning - ook een hotel van minstens 40 kamers én ondersteunende faciliteiten te realiseren.  Bredene stelt met genoegen vast dat de Bouwgroep Verluys een hotel met 82 kamers zal realiseren, wat andermaal aantoont dat er in Bredene een  nood is aan bijkomende hotelaccommodatie. De doelstelling van het gemeentebestuur met het RUP Duinen/Astridlaan was immers niet enkel om de toeristische logiesmogelijkheden – nu voornamelijk campings – te diversifiëren, maar tevens om ons te verzekeren van de voor Bredene en het Staf Versluyscentrum noodzakelijke hotelaccommodatie.
Meerwaarde voor Bredene
In het logiesaanbod van Bredene is het aanbod van hotelkamers schromelijk ondervertegenwoordigd.  Bredene beschikt immers slechts over een beperkt aantal hotelkamers en staat hiermee in schril contrast met de andere kustgemeenten. Het nieuwe “state of the art”- Europahotel moet hierin verandering brengen.  Het meeting- en eventcentrum Staf Versluys beschikt over uitzonderlijke meetingfaciliteiten voor groepen tot zelfs 400 personen maar loopt nu heel wat meerdaagse congressen mis wegens het ontbreken van hotelaccommodatie in de onmiddellijke omgeving.  Met een hotel van 82 kamers recht tegenover het Staf Versluyscentrum moet Bredene er straks in slagen om nog meer bedrijven te lokken.  Zoals het Staf Versluyscentrum een toeristische dynamiek op gang gebracht, zal dit nieuw hotel en de complementariteit met ons Staf Versluyscentrum dit ook doen.

Nog meer plannen voor omgeving Staf Versluyscentrum
Het gemeentebestuur heeft met het  RUP Duinen/Astridlaan nog meer ambities voor de omgeving van het Staf Versluyscentrum en het nieuw Europahotel.  Dit plan voorziet immers om in de toekomst de Kapelstraat af te buigen via de Koningin Astridlaan en zo een nog groter verkeersvrij plein te creëren voor het Staf Versluyscentrum. Een plein voor meervoudig gebruik waar bvb ook grootschalige evenementen zouden kunnen plaatsvinden.   Het RUP maakt het in de toekomst ook mogelijk om hier ondergrondse parkings te realiseren.Lees ook :
29/05 Wij willen zien hoe jij deze zomer beleeft in Bredene!
28/05 Bibliotheek gaat opnieuw open
27/05 Blokkende studenten kunnen in MEC Staf Versluys terecht
26/05 Zuinig met water omspringen
26/05 Versoepeling coronamaatregelen: Speelpleinen en skatepark gaan opnieuw open
26/05 Bekijk de boodschap van de burgemeester
25/05 Dinsdagmarkt is terug
25/05 Jeugddienst denkt na over zomer
24/05 Belastingaangifte indienen? Wij helpen!
24/05 Hoe verlopen de werken in de Maria-Duynewijk ?
 
20/05 Winnaars Quizzle
20/05 Bredense maatregelen
19/05 Opnieuw dinsdagmarkt
18/05 Blijven fietsen allemaal
15/05 Werken Kapelstraat zijn afgewerkt
14/05 Op 27 juni start betalend parkeren in Bredene
14/05 Drukker buslijnen 4 en 9 krijgen hogere frequentie, Maria Duynebus gered
13/05 Bredene sluit het naaktstrand voor 1 jaar
09/05 Winkels openen maandag
08/05 Gemeente- en OCMW-raadszitting van 18/05
 
08/05 Op afspraak naar het gemeentehuis
08/05 Openbaar onderzoek PRUP Zonevreemd jeugdverblijf De Horizon
07/05 Op dinsdag 12 mei wordt Kapelstraat 1 dag afgesloten voor automobilisten
07/05 Geen besmettingen in Woonzorgcentrum Jacky Maes!
07/05 Nu solliciteren voor Social Distancing Team!
06/05 Centrumlaan afgesloten voor alle verkeer
04/05 Heropstart Bredense basisscholen
28/04 Doe mee aan de Nationale Naaiactie
28/04 Bredene biedt inwoners mondmaskers aan
28/04 Werken in Centrumlaan en Schoollaan: volg de omleiding

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1