beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

17/02/2020

Bezoek het woonzorgcentrum Jacky Maes tijdens de Dag van de Zorg

Het woonzorgcentrum Jacky Maes is pas eind december geopend.  Tijdens de Dag van de Zorg kan men kennismaken met het gloednieuwe gebouw.  Er zijn rondleidingen, een fototentoonstelling, demonstraties en tal van activiteiten waardoor men het nieuwe woonzorgcentrum helemaal leert kennen. 

Een ganse dag valt er in het woonzorgcentrum vanalles te beleven.  Men kan deelnemen aan rondleidingen die door de medewerkers zélf worden verzorgd.  Op die manier kan men als bezoeker ervaren hoe de zorg in het woonzorgcentrum Jacky Maes wordt georganiseerd.  Want het rusthuis van weleer is een echt woonzorgcentrum geworden waarbij wonen centraal staat.  Speciaal voor de Dag van de Zorg is er ook een fototentoonstelling.  Men kan er trouwens ook kennismaken met nieuwe technologieën en de robots Zora, Billy en James van de firma Zorabots zijn aanwezig.  Studenten verpleegkunde geven demo’s over hoe een AED-toestel en tonen hoe men moet reanimeren.  Napraten over het bezoek aan het woonzorgcentrum kan in het gloednieuwe dienstencentrum bij een typische Westvlaamse versnapering en een drankje.

Personeel en vrijwilligers gezocht!
Een woonzorgcentrum kan onmogelijk functioneren zonder gemotiveerd personeel en geëngageerde vrijwilligers.  Iedere medewerker, van keuken tot verpleging en verzorging, van onderhoud tot administratief personeel, van technische dienst tot logistieke hulp draagt zijn of haar steentje bij tot een goede teamwerking. De grote schare aan vrijwilligers maken het mogelijk om het leefklimaat binnen het  woonzorgcentrum te optimaliseren.  Tijdens de Dag van Zorg wordt actief ingezet op het rekruteren van nieuwe medewerkers.  Ben je op zoek naar een job in de zorg en dit in een gloednieuw gebouw?  Kom dan zeker naar de Dag van de Zorg in het woonzorgcentrum Jacky Maes en kom met je eigen ogen zien hoe het werken is in een gloednieuwe omgeving!

Zorg op mensenmaat: vanaf april dagverzorgingscentrum en lokaal dienstencentrum
Een equipe van enthousiaste medewerkers staat ten dienste van iedere bewoner van het woonzorgcentrum waarbij het welzijn van de bewoner absolute prioriteit geniet.  Het motto binnen woonzorgcentrum Jacky Maes is ‘leven aan de jaren toevoegen’ en daarom wordt maximaal ingezet in op ergo, kiné, logo, animatie en wordt van de medewerkers een animatieve grondhouding gevraagd.  Naast het rusthuis (76 woongelegenheden) beschikt het woonzorgcentrum over een bijzondere erkenning als rust -en verzorgingstehuis (74 bewoners). Daarnaast beschikt het woonzorgcentrum over één opvangmogelijkheid in kortverblijf. Vanaf april 2020 zal het dagverzorgingscentrum in gebruik worden genomen (15 woongelegenheden) en wordt het lokaal dienstencentrum met een sociaal restaurant geopend. Bezoekers van het dagverzorgingscentrum en lokaal dienstencentrum kunnen rekenen op een ruim aanbod waarbij naast zorg ook aandacht is voor een zinvolle tijdsbesteding.  De woonzorgcampus sluit aan bij het sociaal huis en biedt opvangmogelijkheden voor zorgbehoevende senioren.

Makkelijk bereikbaar, sterke troef
Het woonzorgcentrum Jacky Maes in de Duinenstraat in Bredene is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Winkels en openbare gebouwen, zoals post, gemeentehuis, bibliotheek, … bevinden zich op wandelafstand.

Dag van de Zorg in het Woonzorgcentrum Jacky Maes
zondag 15 maart 2020 van 10 en 17 uur
Duinenstraat 106 - BredeneLees ook :
31/03 Recyclagepark gaat opnieuw open
30/03 Bekijk de boodschap van de burgemeester
30/03 Opgelet: valse facturen van De Watergroep in omloop
30/03 Fietslabelen gaat niet door
30/03 Opschorting alle lopende openbare onderzoeken
27/03 De sociale noodlijn: bel ons op het nummer 059 33 97 97
27/03 Veelgestelde vragen: update 25/03/2020
27/03 Bredense gemeentelijke diensten blijven bereikbaar
26/03 Maatregelen Corona-virus: neem ook als zelfstandige in de verzorgende, paramedische of esthetische sector de nodige preventiemaatregelen!
25/03 Tickets cultuurseizoen
 
25/03 Bel de hulplijn 1712 bij vragen over geweld
23/03 Videoboodschap van de burgemeester
23/03 Uitzonderlijke regeling laad- en loszone in Kapelstraat
23/03 Wat kan men online aanvragen?
21/03 Waarheen met je grasmaaisel?
21/03 Hulp nodig? Bel de sociale noodlijn!
20/03 Politie en gemeentebestuur voeren strenge controles uit!
19/03 Videoboodschap burgemeester: blijf thuis!
19/03 Maatregelen CORONA-virus: Campings dicht (update 19/03)
19/03 Hoe kan men de gemeentelijke diensten bereiken?
 
19/03 Triagepunt voor Oostende-Bredene is geopend
18/03 Overzicht steunmaatregelen ondernemers, nuttige links.
17/03 Bredene start met sociale noodlijn: “We laten niemand in de steek”
17/03 Milieu- en recyclagepark met onmiddellijke ingang dicht
17/03 Bekijk de boodschap van de burgemeester
17/03 Samen steunen we de lokale economie!
17/03 Aanbieder van afhaalservice/thuisbezorging? Lokale webshop? Registreer!
16/03 Aangepaste maatregelen in het kader van CORONA-virus (16/03)
16/03 Marktbus rijdt niet
16/03 Asfaltlaag Kapelstraat uitgesteld

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1