beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

12/03/2020

Bredene neemt maatregelen tegen CORONAVIRUS

Binnenactiviteiten worden afgelast, Gemeenschapscentrum dicht
Bredene neemt maatregelen om het coronavirus in te dijken.  Ondertussen werd het woonzorgcentrum Jacky Maes gesloten voor externe bezoekers.  Nu worden deze maatregelen uitgebreid naar andere diensten en evenementen.
 
“We moeten de waarschuwingen van de experten zeer ernstig nemen en ervoor zorgen dat we niet in Italiaanse toestanden terecht komen”, zegt Bredens burgemeester Steve Vandenberghe.  “In dat kader heb ik besloten om alle evenementen die in het MEC Staf Versluys en alle andere gemeentelijke gebouwen plaatsvinden te annuleren en dit voorlopig tot het einde van de maand maart”.  Komend weekend stond nochtans een uitverkocht tweeluik van Piv Huvluv op het programma.  Zondag was er bovendien het Lentefeest voor jongeren van 6 jaar.  Beide activiteiten worden afgelast.  Ook alle andere grote activiteiten in het MEC Staf Versluys worden afgelast.  De wielerwedstrijd Bredene-Koksijde Classic gaat niet door.  Daarnaast worden ook aan alle organisatoren van activiteiten in niet-gemeentelijke gebouwen met aandrang gevraagd om hun activiteiten tijdens deze periode uit te stellen.
 
Gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck dicht
Het gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck in de Prinses Elisabethlaan gaat dicht en dit tot einde maart.  “In dit gemeenschapscentrum zijn er tal van verenigingen waarbij verschillende bevolkingsgroepen (jong en oud) hun activiteiten hebben en dit in kleine ruimtes.  De werking van deze verenigingen wordt voorlopig tot eind deze maand opgeschort”, zeg burgemeester Vandenberghe.
 
Enkel nog dringende vergaderingen
Binnen de eigen gemeentelijke werking gaan enkel dringende vergaderingen door.  Alle andere bijeenkomsten worden tot nader order uitgesteld. Het gemeentehuis blijft wel open voor de inwoners! 
Ook sportcentrum en zwembad in Bredene dicht
De gemeentelijke sporthal en zwembad worden voor onbepaalde tijd gesloten omwille van de maatregelen inzake corona. Burgemeester Steve Vandenberghe besliste om, met ingang van vrijdag 13 maart, alle activiteiten in de gemeentelijke sportinfrastructuur en het zwembad af te gelasten.   Alle sportwedstrijden zijn afgelast. 
 
BKO, jeugd en bib blijven open
De buitenschoolse kinderopvang, bib, jeugddienst en het sportcentrum blijven geopend.  “Voor de BKO, bib en jeugddienst gaan we mee in de onderrichtingen binnen het onderwijs.  Er wordt dus in eerste instantie afgewacht wat binnen de onderwijssector wordt beslist”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe.
 
Burgemeester Vandenberghe vraagt begrip voor de beslissing om zoveel mogelijk binnenactiviteiten met veel volk te beperken: “Het is bijzonder spijtig dat deze activiteiten niet kunnen doorgaan, maar met deze maatregel nemen wij alvast onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus te vertragen.  Ik hoop dat elke burgemeester dat doet.  We moeten immers solidair zijn in de strijd tegen het virus, maar ook collegiaal met de mensen uit de zorg die voor een bovenmenselijke opdracht staan.  Onze volksgezondheid staat of valt immers met deze verregaande solidariteit”.
 
De activiteiten die werden geannuleerd zullen, indien dat kan, zoveel als mogelijk worden georganiseerd op een latere datum.  “Als burgemeester kan ik iedereen maar één goede raad geven: volg de aanbevelingen van de hogere overheid op en zorg goed voor u zelf!”.
 
Speciale informatienummers
Bredene opent speciale informatienummers.  Voor wie vragen heeft over deze beslissingen wordt met aandrang verzocht om via deze weg contact te nemen met het gemeentebestuur en de reguliere communicatiekanalen van het gemeentebestuur niet te belasten.  Beide nummers zijn dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur.
 
  • Informatienummer gemeente: 0490 64 93 78
    (noodplancoördinator Philippe Peeters)
  • Informatienummer woonzorgcentrum Jacky Maes: 0475 42 79 49 (adjunct-algemeen directeur Jan Eerebout)
 
Men kan ook een e-mail sturen naar infodienst@bredene.be of info@ocmwbredene.beLees ook :
28/10 Bredene bevraagt inwoners over schade door kalkaanslag
28/10 Extra coronamaatregelen vanaf 28 oktober, middernacht
27/10 Geen Horecabeurs in 2021
27/10 Vactures crematorium Polderbos
26/10 Download de contactopsporingapp
23/10 Whats up in de herfstvakantie?
21/10 Bredene ondersteunt gedupeerden tegen De Watergroep
21/10 Corona-update: alarmfase 4
20/10 Boodschap van de burgemeester
20/10 Tuinafval: ophaling op verzoek
 
16/10 Kalkafzetting door kwaliteit drinkwater
16/10 Fototentoonstelling opent de deuren
16/10 Strandpost 3 wordt opgeknapt
16/10 Bredene pakt armoede actief aan
14/10 Woonzorgcentrum Jacky Maes past bezoekregeling aan
09/10 Aangepaste evenementen tijdens najaar
08/10 Gemeente- en OCMW-raad van 19/10
08/10 Bezoek aan het gemeentehuis? Enkel op afspraak!
08/10 Voordracht ‘Naar een wereld zonder darmkanker’
06/10 Infomoment en inspraakperiode gedeeltelijke herziening RUP ‘Kop van ‘t Sas’
 
05/10 Uniforme regeling mondmaskerplicht in provincie West-Vlaanderen
05/10 Stroomgebiedbeheersplannen 2022 – 2027
01/10 Veilig naar school: een opvallende nektube voor Bredense scholieren!
01/10 Werken in Maria-Duyne
01/10 Nieuwe fietsroute ‘Vrede na WOII’ ligt in de rekken
30/09 Spreuken in het Bredense straatbeeld
30/09 E-boeken lenen op een eigen toestel
30/09 Haal je gratis Billenkarrenboekje ‘Trappen aan zee’!
30/09 Winnaar fietszoektocht krijgt elektrische fiets!
28/09 Check de geldigheidsdatum van uw rijbewijs !

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1