beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

17/03/2020

Bredene start met sociale noodlijn: “We laten niemand in de steek”

Vanaf vandaag kunnen Bredenaars terecht op de sociale noodlijn op het nummer 059 33 97 97.  Het gemeentebestuur opent deze speciale telefoonlijn om te voldoen aan de concrete vragen van inwoners die nood hebben aan maaltijden aan huis, boodschappen, bezorgdheden willen delen of gewoon nood hebben aan een warme babbel. De noodlijn zal elke dag van 8 tot 20 uur bereikbaar zijn en dit elke dag van de week.
 
Het gemeentebestuur wil er met deze dienstverlening in de eerste plaats voor zorgen dat inwoners niet geïsoleerd raken.  Bovendien is het de bedoeling dat tijdens de gesprekken ook gepolst wordt naar bezorgdheden waar inwoners bij niemand mee terecht kunnen.  De maatregelen die werden genomen om het CORONA-virus in te dijken zijn immers behoorlijk ingrijpend.  Bepaalde kwetsbare groepen als senioren en sociaal zwakkeren mogen hierdoor niet vereenzamen.  Indien nodig worden externe diensten ingeschakeld.  Het gemeentebestuur doet dan ook een oproep naar inwoners: als men merkt dat inwoners in de problemen zitten, laat het ons dan weten! We laten niemand in de steek!
 
Sociale kruidenier sluit met ingang van 18 maart
De sociale kruidenier ’t Groot Verschil in de Dorpsstraat sluit met ingang van 18 maart 2020 de deuren.  Voor noodsituaties kan contact genomen worden met het Sociaal Huis op het nummer 059 33 97 70.
 
Milieu- en recyclagepark met onmiddellijke ingang dicht
Het gemeentebestuur werd deze middag op de hoogte gebracht dat alle milieu- en recyclageparken MET ONMIDDELLIJKE INGANG de poorten moeten sluiten.  Het milieu- en recyclagepark in Bredene is dan ook niet langer geopend. 
 
Ook de inzamelingsmomenten van groenafval in de wijken worden geannuleerd. 
 
De ophalingen van afval (restafval en/of PMD, papier en karton) blijven op de normale dagen doorgaan.
 
Lokale handelaars krijgen ondersteuning
  • Online overzicht van afhaalmogelijkheden/thuislevering
    Onder de noemer “Genieten van een heerlijke afhaalmaaltijd of online shoppen? Dat kan lokaal!” heeft het gemeentebestuur een oproep gedaan naar inwoners om gebruik te maken van de lokale mogelijkheden. Bredense ondernemers die afhaalmogelijkheden en/of thuislevering voorzien van maaltijden en lokale ondernemers met een webshop, werden gevraagd dit te registreren. Bredene communiceert nu beide lijsten via de diverse gemeentelijke kanalen. 
  • Onderrichtingen voor zelfstandigen in verzorgende/paramedische of esthetische sector
    Het gemeentebestuur heeft een overzicht verspreid  met preventiemaatregelen voor wie als zelfstandige in de verzorgende, paramedische of esthetische sector werkzaam is. Deze zelfstandigen komen immers soms in nauw contact met de klanten en hier zijn een aantal extra veiligheidsmaatregelen zeker aan de orde.  Kappers, schoonheidssalons, wellness-/massagesalons, pedicure, tattooshops, kinesitherapeuten, opticiens, optometristen, audiologen… en alle aanverwante beroepen gaan dikwijls één op één van heel dichtbij met de klanten aan de slag.  Het gemeentebestuur heeft deze preventiemaatregelen verspreid via de lokale communicatiekanalen en facebookpagina van de handelaars.
  • Overzicht van de steunmaatregelen
    Bredene heeft een overzicht gemaakt van de bestaande steunmaatregelen op verschillende bestuurlijke niveaus. Het gemeentebestuur onderzoekt ook verder wat de mogelijkheden zijn om op gemeentelijk niveau de ondernemers te ondersteunen in tijden van deze crisis, en om na de crisis de doorstart te kunnen nemen.
Bredene stelt antispetterschermen ter beschikking aan apothekers
De loketdiensten in alle gemeentelijke gebouwen en in het politiekantoor zijn al enkele dagen voorzien van antispetterschermen.  Deze schermen zorgen ervoor dat er geen direct contact is tussen de loketmedewerkers/politiediensten en de bezoekers.  Het gemeentebestuur heeft deze antispetterschermen nu ook ter beschikking gesteld aan alle Bredense apothekers.  Apothekers zijn essentieel voor het verdelen van broodnodige medicijnen en staan, net als de mensen in de zorg, in de vuurlinie als het op direct contact aankomt.
 
Vanaf woensdag 18 maart past: De Lijn past dienstregeling aan door effecten van het Corona-virus
Door de verstrenging van de maatregelen inzake het CORONA-virus merkt De Lijn dat ook de inzetbaarheid van het De Lijn-personeel afneemt door een hoger aantal ziektemeldingen.  De Lijn beseft dat ze een belangrijke rol te spelen heeft in het bereikbaar houden van bestemmingen waar mensen zich uit noodzaak moeten naartoe verplaatsen. Vanaf woensdag 18 maart wordt een aangepaste dienstregeling ingevoerd die er rekening mee houdt dat er maar zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen, maar anderzijds werkenden wel nog de mogelijkheid biedt om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen.  Concreet neemt het aanbod aan busritten af met 14 %, voor tramritten met 10 %.  Ook bij De Lijn is het aantal klanten dat met bus of tram reist sinds eind vorige week drastisch teruggelopen – 40 % daling vorige vrijdag toen er nog lesgegeven werd op de scholen, 65 % daling op zaterdag. 
 
Alle info op de website www.delijn.be, in de app van De Lijn, en via de sociale mediakanalen van De Lijn.
 
Speciale informatienummers
Bredene opent speciale informatienummers.  Voor wie vragen heeft over deze beslissingen wordt met aandrang verzocht om via deze weg contact te nemen met het gemeentebestuur en de reguliere communicatiekanalen van het gemeentebestuur niet te belasten.  Beide nummers zijn dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur.
Informatienummer gemeente: 0490 64 93 78 (noodplancoördinator Philippe Peeters)
Informatienummer woonzorgcentrum Jacky Maes: 0475 42 79 49 (adjunct-algemeen directeur Jan Eerebout)
Men kan ook een e-mail sturen naar infodienst@bredene.be of info@ocmwbredene.be

Lees ook :
25/09 KMI verwacht dat de eerste najaarsstorm Odette
25/09 Voet- en fietspaden worden heraangelegd, wateroverlast aangepakt
22/09 Gezocht: uitbater van de ´recazaak´ tijdens de kerstmarkt
21/09 Waarheen met uw tuinafval?
21/09 Beleef Bredene-fotowedstrijd: de winnaars
21/09 Elke dag rekent 1 op 5 Vlamingen op de hulp van het Rode Kruis
18/09 Strandtoegangen krijgen opknapbeurt
17/09 Werken aan de nutsleidingen in de Kapelstraat
15/09 PROFICIAT MATTHIEU
15/09 Kinderkunstacademie: voor kids van 6 tot 14 jaar
 
11/09 Gemeente- en OCMW-raad van 21/09
10/09 Wij geven om uw mening!
09/09 Raad voor personen met een beperking
09/09 Ondernemer? Zorg dat klanten bij u met de ‘Bredenebon’ kunnen betalen!
08/09 Vanaf 8 september: asbest wordt opnieuw ingezameld in recyclagepark
08/09 Nieuwe locatie voor sociale kruidenier
07/09 Nieuwe modaliteiten ‘Orgaandonatie’ sinds 1 juli 2020
04/09 Woonzorgcentrum Jacky Maes versoepelt bezoekregeling
04/09 Oeps... er ging iets fout!
04/09 Beleef tv in het woonzorgcentrum
 
04/09 Hello Belgium Railpass
04/09 Werken in Maria-Duynewijk
01/09 Klein maar… zichtbaar!
01/09 Expositie met Cowboy Henk illustreert de vele voordelen van Offshore windenergie
31/08 Niet langer mondmaskerplicht op Spinoladijk, strandtoegangen en duinenpaadjes
27/08 Werken aan blauwe bruggen
27/08 "Modder op de weg"
26/08 Corona-maatregelen seizoenarbeiders
26/08 Naaktstrand opent opnieuw vanaf 1 september
26/08 Versoepeling mondmaskerplicht gaat vroeger in

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1