beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

19/06/2020

Gemeentebestuur neemt maatregelen voor zomerseizoen

Het gemeentebestuur zal deze zomer maatregelen nemen op het strand en bij uitbreiding in de toeristische zone.  Onder de noemer ‘Geef ruimte’ wil Bredene de ruimte zo goed mogelijk benutten door de toeristenstroom zoveel mogelijk te spreiden en ervoor zorgen dat de mensen zich op een verantwoorde manier gedragen op de drukste plaatsen van de gemeente.

Het gemeentebestuur nam eerder al de beslissing om het naaktstrand dit zomerseizoen niet te openen.  Hierdoor komt extra strand vrij waardoor de spreiding van de bezoekers kan geoptimaliseerd worden.  Alles controleren en reguleren op het strand, waar heel veel toegangen zijn, is in Bredene niet mogelijk.  Bredene zal sensibiliseren en rekent vooral op het gezond verstand van de strandbezoekers.  Wie geen afstand houdt zal worden aangesproken door het ‘social distancing’-team en de lokale politie.

Opdeling in zones en optimale spreiding
Op het strand en aan de drukste strandposten wil Bredene vooral sensibiliserend werken.  Het ‘social distancing’-team zal zowel mondeling als via een speciale folder de bezoekers aanzetten om voldoende afstand te houden.  Het strand in Bredene wordt opgedeeld in zones die duidelijk aangeduid worden.  Voor de monitoring van het strand rekent Bredene op de metingen van Westtoer.  Als uit deze toepassing kan blijken dat ons strand volzet is, dan moeten de mensen dat reeds weten als ze thuis vertrekken.

Dagtoeristen: strandposten 4 en 6bis
De drukste plaatsen op het strand zijn deze aan de strandposten 1, 2, 3 en 6. “Deze willen we extra in de gaten houden en indien nodig grijpen we in door ze af te sluiten. Dagtoeristen worden reeds op de invalswegen (Koninklijke Baan en Brugsesteenweg) verwittigd dat ze enkel welkom zijn aan de strandposten 4 en 6bis (het in 2020 gesloten naaktstrand).  Dat zijn traditioneel de meer rustige strandposten en kunnen de extra bezoekers aan.

Bewegwijzering op het strand
Op het strand worden de verschillende zones duidelijk aangeduid.  Er zijn zones waar men mag zitten (op het zacht zand), zones die als ‘corridor’ worden gebruikt, zones voor de strandcabinehouders en zones waar men niet mag zitten maar wel vrij rond kan bewegen (hard zand).  De strandcabines worden dit jaar verder uit elkaar geplaatst.  Op plaatsen waar strandcabines staan, wordt de cabinehouders gevraagd om een strandzeil te plaatsen. Op de drukste dagen en bij hoog water wordt de ruimte beperkt tot maximaal 8 meter. De cabinehouders zullen hier per sms in realtime over worden geïnformeerd. Deze maatregel maakt het mogelijk om tussen de zitplaatsen op het zacht zand en de plaats waar de strandcabinehouders zitten een wandelcorridor van 3 meter te vrijwaren

Momenteel vinden op het Bredense strand opspuitingswerken plaats in opdracht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (AMDK).  Het gemeentebestuur heeft begrip voor de werken maar vindt de timing ervan eerder ongelukkig.  Deze werken hebben een positief effect op de strandcapaciteit, maar zorgen er wel voor dat Bredene tot midden juli de volledige strandcapaciteit niet kan benutten.

Maatregelen voor toeristische zone
Ook in de toeristische zone neemt Bredene maatregelen om de afstandsregels zo goed mogelijk te kunnen bewaren.  Zo kan winkelen in de Kapelstraat (tussen Koningin Astridlaan en Duinenstraat) tijdens de twee zomermaanden enkel in één richting.  Terugkeren kan via de overzijde van de straat.

Bredene wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers van het strand en toeristische zone kunnen genieten.  Het plan werkt in de eerste plaats preventief.  Lukt dat niet, dan zal het gemeentebestuur ingrijpen.  De voorbije weken zijn de maatregelen tegen het coronavirus immers al enkele keren versoepeld.  Bredene hoopt dat dit zo blijft, maar dat kan enkel als de mensen hun gezond verstand gebruiken en dus afstand houden.  Vandaar de slogan ‘Geef ruimte’.Lees ook :
01/11 Nieuwe coronamaatregelen: wat wijzigt in Bredene?
31/10 Toiletten in toeristische zone geopend tijdens herfstverlof
30/10 Crimi Night: ontrafel het mysterie
30/10 SOCIALE NOODLIJN - BEL 059 33 97 97 - ELKE DAG VAN 8 TOT 20 UUR
30/10 Herfstzoektocht in Domein Grasduinen
28/10 Bredene bevraagt inwoners over schade door kalkaanslag
28/10 Extra coronamaatregelen vanaf 28 oktober, middernacht
27/10 Geen Horecabeurs in 2021
27/10 Vactures crematorium Polderbos
27/10 Het Rode Kruis rekent op u!
 
26/10 Download de contactopsporingapp
23/10 Whats up in de herfstvakantie?
21/10 Bredene ondersteunt gedupeerden tegen De Watergroep
21/10 Corona-update: alarmfase 4
20/10 Boodschap van de burgemeester
20/10 Tuinafval: ophaling op verzoek
16/10 Kalkafzetting door kwaliteit drinkwater
16/10 Fototentoonstelling opent de deuren
16/10 Strandpost 3 wordt opgeknapt
16/10 Bredene pakt armoede actief aan
 
14/10 Woonzorgcentrum Jacky Maes past bezoekregeling aan
09/10 Aangepaste evenementen tijdens najaar
08/10 Gemeente- en OCMW-raad van 19/10
08/10 Bezoek aan het gemeentehuis? Enkel op afspraak!
08/10 Voordracht ‘Naar een wereld zonder darmkanker’
06/10 Infomoment en inspraakperiode gedeeltelijke herziening RUP ‘Kop van ‘t Sas’
05/10 Uniforme regeling mondmaskerplicht in provincie West-Vlaanderen
05/10 Stroomgebiedbeheersplannen 2022 – 2027
01/10 Veilig naar school: een opvallende nektube voor Bredense scholieren!
01/10 Werken in Maria-Duyne

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1