beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

19/06/2020

Gemeentebestuur neemt maatregelen voor zomerseizoen

Het gemeentebestuur zal deze zomer maatregelen nemen op het strand en bij uitbreiding in de toeristische zone.  Onder de noemer ‘Geef ruimte’ wil Bredene de ruimte zo goed mogelijk benutten door de toeristenstroom zoveel mogelijk te spreiden en ervoor zorgen dat de mensen zich op een verantwoorde manier gedragen op de drukste plaatsen van de gemeente.

Het gemeentebestuur nam eerder al de beslissing om het naaktstrand dit zomerseizoen niet te openen.  Hierdoor komt extra strand vrij waardoor de spreiding van de bezoekers kan geoptimaliseerd worden.  Alles controleren en reguleren op het strand, waar heel veel toegangen zijn, is in Bredene niet mogelijk.  Bredene zal sensibiliseren en rekent vooral op het gezond verstand van de strandbezoekers.  Wie geen afstand houdt zal worden aangesproken door het ‘social distancing’-team en de lokale politie.

Opdeling in zones en optimale spreiding
Op het strand en aan de drukste strandposten wil Bredene vooral sensibiliserend werken.  Het ‘social distancing’-team zal zowel mondeling als via een speciale folder de bezoekers aanzetten om voldoende afstand te houden.  Het strand in Bredene wordt opgedeeld in zones die duidelijk aangeduid worden.  Voor de monitoring van het strand rekent Bredene op de metingen van Westtoer.  Als uit deze toepassing kan blijken dat ons strand volzet is, dan moeten de mensen dat reeds weten als ze thuis vertrekken.

Dagtoeristen: strandposten 4 en 6bis
De drukste plaatsen op het strand zijn deze aan de strandposten 1, 2, 3 en 6. “Deze willen we extra in de gaten houden en indien nodig grijpen we in door ze af te sluiten. Dagtoeristen worden reeds op de invalswegen (Koninklijke Baan en Brugsesteenweg) verwittigd dat ze enkel welkom zijn aan de strandposten 4 en 6bis (het in 2020 gesloten naaktstrand).  Dat zijn traditioneel de meer rustige strandposten en kunnen de extra bezoekers aan.

Bewegwijzering op het strand
Op het strand worden de verschillende zones duidelijk aangeduid.  Er zijn zones waar men mag zitten (op het zacht zand), zones die als ‘corridor’ worden gebruikt, zones voor de strandcabinehouders en zones waar men niet mag zitten maar wel vrij rond kan bewegen (hard zand).  De strandcabines worden dit jaar verder uit elkaar geplaatst.  Op plaatsen waar strandcabines staan, wordt de cabinehouders gevraagd om een strandzeil te plaatsen. Op de drukste dagen en bij hoog water wordt de ruimte beperkt tot maximaal 8 meter. De cabinehouders zullen hier per sms in realtime over worden geïnformeerd. Deze maatregel maakt het mogelijk om tussen de zitplaatsen op het zacht zand en de plaats waar de strandcabinehouders zitten een wandelcorridor van 3 meter te vrijwaren

Momenteel vinden op het Bredense strand opspuitingswerken plaats in opdracht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (AMDK).  Het gemeentebestuur heeft begrip voor de werken maar vindt de timing ervan eerder ongelukkig.  Deze werken hebben een positief effect op de strandcapaciteit, maar zorgen er wel voor dat Bredene tot midden juli de volledige strandcapaciteit niet kan benutten.

Maatregelen voor toeristische zone
Ook in de toeristische zone neemt Bredene maatregelen om de afstandsregels zo goed mogelijk te kunnen bewaren.  Zo kan winkelen in de Kapelstraat (tussen Koningin Astridlaan en Duinenstraat) tijdens de twee zomermaanden enkel in één richting.  Terugkeren kan via de overzijde van de straat.

Bredene wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers van het strand en toeristische zone kunnen genieten.  Het plan werkt in de eerste plaats preventief.  Lukt dat niet, dan zal het gemeentebestuur ingrijpen.  De voorbije weken zijn de maatregelen tegen het coronavirus immers al enkele keren versoepeld.  Bredene hoopt dat dit zo blijft, maar dat kan enkel als de mensen hun gezond verstand gebruiken en dus afstand houden.  Vandaar de slogan ‘Geef ruimte’.Lees ook :
02/07 Avondmarkt op vrijdag
02/07 Bekijk hier de zomerboodschap van de burgemeester
02/07 Elektrische strandrolstoel in gebruik
02/07 Social distancing team van start
02/07 Zwembad open sedert 1 juli
30/06 Zonneslim aan zee met de kustredders
29/06 Speelpleinwerking Jokkebrok start werking
29/06 Bouwverbod toeristische zone
24/06 Wat te doen bij warm weer?
23/06 Bredene organiseert deze zomer belevingsevenementen
 
23/06 Dienstencentrum uit de startblokken
19/06 Gemeente- en OCMW-raad van 30/06
19/06 Woonzorgcentrum Jacky Maes opent opnieuw voor bezoekers
19/06 Dagverzorgingscentrum opent deuren
16/06 Rioolputjes bron van vervuiling
16/06 De architect tekenend voor uw toekomst 2020
15/06 Bibliotheek en sportcentrum opnieuw open
14/06 Werken in Frankrijklaan
12/06 Bloedinzamelingen juli gaan door in MEC Staf Versluys
12/06 Vrijwilligers gezocht voor het lokaal dienstencentrum
 
10/06 Bredene regelt zomeropvang voor jongeren
10/06 Aan de strandcabine zitten mag!
06/06 Bredene wil lokale handelaars steunen
05/06 Bredense campings klaar voor een veilige heropening
05/06 Heemkundig museum Turkeyenhof gaat opnieuw open
05/06 Strandcabines: gemeentebestuur heeft planning klaar (UPDATE!)
05/06 Bredense mondmaskers zijn allemaal verdeeld
29/05 Wij willen zien hoe jij deze zomer beleeft in Bredene!
28/05 Bibliotheek gaat opnieuw open
27/05 Blokkende studenten kunnen in MEC Staf Versluys terecht

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1