beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

23/06/2020

Bredene organiseert deze zomer belevingsevenementen

2020 wordt de zomer van de beleving!
Bredene besliste reeds eerder om deze zomer geen evenementen te laten doorgaan. In tegenstelling tot deze algemene afgelasting van enkele maanden terug zal Bredene, door de recente versoepelingen, deze zomer wél enkele belevingsactiviteiten organiseren.  De avondmarkten worden georganiseerd met maximum 50 kramen en er komt ook een fiets- en wandelzoektocht.  In het MEC Staf Versluys gaat de eerder voorziene tentoonstelling van Kris Landuyt deze zomer door.
 
Er valt in Bredene deze zomer heel wat te beleven. “Naast onze prachtige natuur, denk maar aan de ongerepte duinen en de natuurgebieden kan men dit jaar Bredene op een andere manier beleven.  Dit jaar is er wel opnieuw een fietszoektocht. Zo ontdekt men stukken van Bredene met de fiets terwijl men fotovragen oplost.  Er vallen trouwens mooie prijzen te winnen”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel.
 
Voor wie liever op het gemakje fietst met nu en dan een tussenstop is er de Amuseroute.  Deze is samengesteld in samenwerking met Brouwerij Betsy. Er werd een route uitgestippeld die de deelnemers brengt naar reca-gelegenheden in Bredene. Daar krijgt men bij afgifte van een coupon, aan te kopen bij de dienst toerisme, een hapje aangeboden. Geen fietser, maar eerder een wandelaar? Ook voor hen werd een parcours uitgestippeld.
 
Een aantal gidsbeurten worden opnieuw georganiseerd. Rondleidingen in de watertoren kunnen niet, maar andere tochten waarbij men kan kennismaken met al het moois dat Bredene te bieden heeft, staan wel op het programma. De overzichtelijke folder is te verkrijgen bij de dienst toerisme. Let wel: dit jaar is het steeds verplicht om vooraf in te schrijven en er wordt gevraagd om een mondmasker te voorzien.
 
Voor de kunstliefhebber zijn er twee routes: de ‘Tour Elentrik’-route en de kunstgevelroute. Respectievelijk in Bredene-Duinen en in Bredene-Dorp. Beide routes zijn verkrijgbaar bij de toeristische dienst in het MEC Staf Versluys. Liever digitaal? Ook dat is mogelijk voor de ‘Tour Elentrik’-route: www.bredene.be/tourelentrik .
 
Radio 2 zal deze zomer helaas niet aanwezig zijn met hun Plagé Préférée, maar ze plannen wel een aantal kleinschalige activiteiten in Bredene. Zeker de moeite waard om in het oog te houden dus!
 
De gekende strandactiviteiten worden dit jaar in een ‘corona’-jasje gestopt. Grote groepen samenbrengen is immers niet de bedoeling, dus is er dit jaar geen wekelijkse bloemenwinkelwedstrijd. Ook het BK Zandkastelen bouwen en de wedstrijd fortenbouw kunnen niet in groep doorgaan. Maar er is wel een alternatief!  Wie een zandkasteel of bloemenwinkel maakt kan hiervan een foto bezorgen. Wekelijks wordt één winnaar uitgeroepen die op de Facebookpagina van het gemeentebestuur wordt geplaatst. En op het eind van de zomer is er een hoofdprijs!  Stuur de foto naar toerisme@bredene.be.
 
De bebloemingswedstrijd: nu inschrijven !
Jeuken die groene vingers na de lange wintermaanden om de bloemetjes buiten te zetten, dan is dit een unieke kans. Het gemeentebestuur organiseert dit jaar immers opnieuw een bebloemingswedstrijd. 
 
Wonen in een mooie groene omgeving is aangenaam en daar kan iedereen zijn plantje toe bijdragen. Met een kleurrijke voortuin, de aanleg van een tegeltuintje of door een bloembak op de vensterbank te plaatsen. De gemeente probeert zelf het goede voorbeeld te geven: straten en pleinen worden aangeplant, bloembakken worden mooi gevuld en de parkjes krijgen een grondige onderhoudsbeurt. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen tussen 11 juli en 20 augustus. Inschrijven kan in één van onderstaande categorieën: 
  • Tuinen en voortuinen: kleurrijke borders met vaste planten en éénjarigen
  • Gevel- en balkonbeplanting: bloembakken en ornamenten
Alle deelnemers krijgen een kleine attentie voor hun groene realisaties en de winnaars krijgen een waardebon.  Inschrijven kan nog tot 10 juli via het digitaal loket op www.bredene.be.
 
Beleef Bredene!
De fotowedstrijd ‘Beleef Bredene’ deed de voorbije weken al tal van prachtig beelden in het straatbeeld verschijnen.  Deze wedstrijd loopt nog tot 23 augustus.  Wie meedoet maakt kans om de eigen foto op een magneet te ontvangen en op een waardebon van 30 EUR.  Wekelijks worden ook de beste beelden geselecteerd die vervolgens in de grote publiciteitsborden in de straat opduiken.  Mail jouw mooiste foto met naam en adres tussen 1 juni en 23 augustus naar fotowedstrijd@bredene.be  Wekelijks verschijnen de winnende foto’s op onze facebookpagina: GemeentebestuurBredene.Lees ook :
28/09 Check de geldigheidsdatum van uw rijbewijs !
28/09 Champagnefestival
28/09 Fotowedstrijd wordt fototentoonstelling
28/09 Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers: maak jezelf zichtbaar
25/09 KMI verwacht dat de eerste najaarsstorm Odette
25/09 Voet- en fietspaden worden heraangelegd, wateroverlast aangepakt
22/09 Gezocht: uitbater van de ´recazaak´ tijdens de kerstmarkt
21/09 Waarheen met uw tuinafval?
21/09 Beleef Bredene-fotowedstrijd: de winnaars
21/09 Elke dag rekent 1 op 5 Vlamingen op de hulp van het Rode Kruis
 
18/09 Strandtoegangen krijgen opknapbeurt
17/09 Werken aan de nutsleidingen in de Kapelstraat
15/09 PROFICIAT MATTHIEU
15/09 Kinderkunstacademie: voor kids van 6 tot 14 jaar
11/09 Gemeente- en OCMW-raad van 21/09
10/09 Wij geven om uw mening!
09/09 Raad voor personen met een beperking
09/09 Ondernemer? Zorg dat klanten bij u met de ‘Bredenebon’ kunnen betalen!
08/09 Vanaf 8 september: asbest wordt opnieuw ingezameld in recyclagepark
08/09 Nieuwe locatie voor sociale kruidenier
 
07/09 Nieuwe modaliteiten ‘Orgaandonatie’ sinds 1 juli 2020
04/09 Woonzorgcentrum Jacky Maes versoepelt bezoekregeling
04/09 Oeps... er ging iets fout!
04/09 Beleef tv in het woonzorgcentrum
04/09 Hello Belgium Railpass
04/09 Werken in Maria-Duynewijk
01/09 Klein maar… zichtbaar!
01/09 Expositie met Cowboy Henk illustreert de vele voordelen van Offshore windenergie
31/08 Niet langer mondmaskerplicht op Spinoladijk, strandtoegangen en duinenpaadjes
27/08 Werken aan blauwe bruggen

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1