beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

01/11/2020

Nieuwe coronamaatregelen: wat wijzigt in Bredene?

De gemeentelijke veiligheidscel heeft op basis van hetgeen deze week is beslist maatregelen genomen op gemeentelijk vlak.  Het gemeentebestuur roept alle inwoners met aandrang op om goed de maatregelen te volgen.  Alle maatregelen zijn tot 13 december van kracht!

DIT ZIJN DE MAATREGELEN IN BREDENE

Milieu en recyclagepark blijft open
Het milieu- en recyclagepark blijft open.  Maar er wordt opnieuw overgeschakeld naar een systeem waarbij maximaal 7 voertuigen gelijktijdig op het park worden toegelaten.  Wie naar het park komt kan dat, indien dit noodzakelijk is om de materialen te lossen, met maximum 2 personen: de bestuurder en één passagier.  Er is geen toegang tot de gebouwen en het toilet.  De parkwachters zullen ook géén hulp bieden bij het lossen, maar enkel mondelinge informatie geven.  Er wordt gevraagd om niet met méér dan 1 persoon aan een container te staan.  Betalen voor de betalende fracties kan enkel digitaal!  Hou altijd 1,5 meter afstand van andere inwoners alsook van parkwachters.

Buitenschoolse kinderopvang biedt noodopvang
De herfstvakantie wordt verlengd tot en met vrijdag 13 november.  Het gemeentebestuur besliste reeds om op 9 en 10 november de openingsuren van de BKO uit te breiden om noodopvang te kunnen voorzien.  Diezelfde regeling wordt nu gehanteerd op 12 en 13 november.  Ouders kunnen tijdens deze dagen enkel beroep doen op de BKO als ze ook voldoen aan de voorwaarden van de noodopvang.  De toewijzing van het beperkt aantal plaatsen zal gebeuren op dinsdag 3 november. Wie vragen heeft over de noodopvang kan terecht bij Kim D’Hooghe en dit bij voorkeur via e-mail: kim.dhooghe@bredene.be.

MEC Staf Versluys is gesloten
Het cultureel centrum MEC Staf Versluys in Bredene stopt met alle activiteiten.  Activiteiten en voorstellingen die er de komende weken op de planning stonden, worden geannuleerd en dit tot begin 2021.  Het infoloket (dienst toerisme) in het MEC Staf Versluys blijft wel geopend.

Gemeenschapscentrum en Kunstacademie stoppen werking
Alle indooractiviteiten in het Gemeenschapscentrum worden stopgezet. Ook de werking van de Kunstacademie en Kinderkunstacademie gaat niet langer door.

Jeugddienst blijft open, weliswaar op afspraak
De jeugddienst blijft open!  Jongeren zijn er welkom, maar wel op afspraak.  Tijdens de herfstvakantie is de dienst zelfs elke weekdag tot 20 uur geopend.  Tijdens het herfstverlof stonden een aantal activiteiten op het programma.  Maar die vallen nu grotendeels in het water.  Enkel de interactieve herfstzoektocht in domein Grasduinen kan doorgaan.  Het Fortnite-spel (outdooractiviteit voor min 12-jarigen) wordt omwille van de slechte weersvoorspellingen verplaatst en gaat door op donderdag 5 november.  Via een besloten groep op Facebook, waar kinderen en jongeren lid van kunnen worden, zullen tijdens de herfstvakantie online activiteiten wordt georganiseerd.  Het jeugdjournaal, wekelijks op vrijdag, blijft ook doorgaan!

Bibliotheek blijft open
De bibliotheek blijft geopend om boeken en allerhande te ontlenen.  Ook de leeszaal blijft geopend en de internetpc’s kunnen nog steeds geraadpleegd worden. Alle andere indooractiviteiten worden geannuleerd.   In de bib worden maximum 10 personen tegelijk toegelaten.

Sportcentrum
Het sportcentrum kan enkel nog gebruikt worden door scholen voor leerlingen van minder dan 13 jaar.  De voetbalterreinen blijven geopend maar er zullen tijdens het herfstverlof intensieve controles worden uitgevoerd op samenscholingen.  Sporten op de buitenterreinen kan voor wie jonger is dan 13 jaar, weliswaar onder begeleiding van een vereniging.  De volgende sportactiviteiten kunnen niet doorgaan:
• BK Strandrace op zondag 20 december
• Strandrace op zondag 3 januari
De Ethias Cross in Bredene eind december kan wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Sportkampen
Het sportkamp (voor min 13-jarigen) in het sportcentrum dat wordt georganiseerd door het gemeentebestuur tijdens het herfstverlof gaat door.  Organisatoren van andere sportkampen moeten hiervoor toestemming hebben van de burgemeester.  Aan deze organisatoren wordt gevraagd om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen.

Zwembad
Het zwembad is gesloten, er kan dus niet langer gezwommen worden in het zwembad Ter Polder.  Ook scholen kunnen tot nader order geen gebruik maken van het zwembad.

Huis-aan-huis-verkoop en optochten verboden
Alle activiteiten (optochten) rond Halloween, Sinterklaas, enz… op het openbaar domein en binnen winkels of georganiseerd door verenigingen kunnen NIET doorgaan. Ook huis-aan-huis-verkopen zijn verboden. 

Hebt u vragen over de genomen maatregelen? Contacteer dan noodplanningsambtenaar Philippe Peeters op het nummer 0498/88 50 23 of philippe.peeters@bredene.be.

 Lees ook :
11/05 QVAX beschikbaar voor vaccinatiecentrum Bredene/De Haan
11/05 Vaccinatie en vakantie
11/05 Ben je creatief en heb je zin om je buurt in te kleuren?
11/05 De Week van de Markt zal dit jaar plaatsvinden van 28 juni t.e.m. 4 juli
06/05 Wie nam foto van man die dames sloeg?
05/05 Hinder door werken in Vloedstraat
04/05 Coronacijfers stijgen exponentieel in Bredene - gemeentebestuur neemt maatregelen
04/05 Bredenebon werd verstuurd! (KLIK HIER)
03/05 Kleuterafdeling De Zandlopertjes Centrumplein sluit preventief de deuren tot en met vrijdag 14 mei.
03/05 Unieke jeugdverblijfsite Horizon definitief verankerd in Bredene
 
03/05 Grasduinen is nu echt van Bredene
03/05 Vrijwilligers helpen belastingaangifte invullen
03/05 Informatiebord over paardenrenbaan
03/05 Gemeente biedt verpakkingsmateriaal en beschermingssets aan tegen asbest
03/05 Strandposten in het nieuw
03/05 Bent u een voorbeeld?
30/04 VBS Dorpslinde sluit preventief de deuren tot en met 7 mei.
30/04 Gemeentelijke diensten gesloten op feestdagen in mei
28/04 Zetduivel slaat toe in stratenplan
28/04 Maai Mei Niet
 
27/04 Bredene pakt hinderlijke bulten in wegdek aan
26/04 Volg hier de gemeente- en OCMW-raad live op 26/04
23/04 Afspraak maken dienst bevolking kan digitaal
23/04 Vaccinatiecentrum Bredene gebruikt QVAX-reservelijst
23/04 Bredene plaatst infoborden over zeehonden op strand
22/04 Gedupeerden ernstige kalkaanslag Bredene richten brief aan De Watergroep
22/04 Parkeren plus Zorg: zorgen voor meer parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers
22/04 14-daagse van het Rode Kruis van 22 april om 8u tot 06 mei om 20u.
22/04 Werk zkt. student
22/04 Eén tegen allen, West-Vlaanderen tegen vallen

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1