beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

18/09/2017

Campingsector wordt mogelijkheden geboden

In 1933 wordt in Bredene de eerste camping opgestart door  Oscar Devos. Onmiddellijk daarna volgen nog vier kampeerterreinen die de aanzet vormen voor de uitbouw van de inmiddels sterk uitgebreide kampeerterreinen en vakantieparken in het noordoostelijk deel van onze gemeente. Met zijn 22 kampeerterreinen is Bredene nog steeds campinggemeente #1 van onze kust. Met het RUP Campingzone wil Bredene zijn kampeerterreinen doen evolueren naar moderne verblijfsrecreatieterreinen die voldoen aan de huidige behoeften van de vakantiegangers en die ook seizoenverbreding mogelijk maakt.  Het luxe vakantiepark “Breeduyn Village” is het eerste resultaat van deze  toekomstvisie van het gemeentebestuur. 
 
Bredere  beschikt niet alleen over het grootst aantal verblijfplaatsen op de campings maar ook inzake kwaliteit van de campings staat het een stuk verder dan andere kustgemeenten. Dit is nog steeds het resultaat van de drastische sanering die begin van de jaren ‘80 werden doorgevoerd.  Met het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Campings dat de volledige zone tussen Duinenstraat, Zandstraat, Klemskerkestraat en Kapelstraat omvat  en enkele jaren geleden werd goedgekeurd door de gemeenteraad, wil het gemeentebestuur de kampeerondernemers kansen bieden om verder de evolutie te kunnen volgen inzake de vraag  naar moderne, kwalitatieve, gemengde  kampeerbedrijven die beantwoorden aan de gewijzigde behoeften van de hedendaagse kampeerder.

Seizoenverbreding.
Het vakantiegedrag is immers duidelijk gewijzigd. Waar vakantie vroeger beperkt was tot de grote vakantieperiodes, is er reeds jaren een evolutie naar seizoenverbreding. Vakantie wordt het ganse jaar door genomen. De vakantieganger kiest ook meer en meer voor korte vakanties, ook buiten de traditionele vakantieperiodes. De accommodatie van de campings is hieraan niet onmiddellijk aangepast en vanuit de campingsector is er dan ook meer en meer vraag naar een mix tussen het huidig aanbod en vaste accommodatie, zonder dat er sprake is van eentonige verstening en waarbij de focus blijft op korte termijnverhuur. 

Ruimer aanbod met meer open ruimte
Het gemeentebestuur biedt met dit ruimtelijk uitvoeringsplan  dat dateert van 2013 een aanzet  tot een duurzaam verblijfstoerisme in Bredene.  Het RUP zet dan ook  in op differentiatie van het aanbod en een maximale vrijwaring van open ruimte. Zo zijn nieuwe types van verblijfsinfrastructuur mogelijk, zoals kampeerhuisjes of motels. De familie Vandenbussche samen met Roompot, een grote speler op de markt van de vakantiehuizen, zijn de eersten om gebruikt te maken van deze mogelijkheden.  Het resultaat is mooie, kwalitatieve vakantiehuizen in al even mooie omgeving dicht bij strand, duinen maar ook de handelszaken.  Vooral buiten de zomermaanden kunnen deze nieuwe vormen van kwalitatieve accommodatie voor de kampeerbedrijven een bron van (stabiele) inkomsten betekenen. Ook visueel wordt een grotere kwaliteit nagestreefd. Het gemeentebestuur wil namelijk de strijd aanbinden met de eerder  monotone aanblik die de terreinen op vandaag vaak bieden. Uitbaters worden gestimuleerd om de logiescapaciteit zoveel mogelijk horizontaal of verticaal te concentreren op bepaalde plaatsen op het domein, waardoor op andere plaatsen open ruimte vrijkomt. Bijzonder is vooral dat er minimale eisen worden gesteld aan deze open ruimte, want minstens 70% ervan moet aaneensluiten tot één groot groen netwerk binnen de camping. 
 Lees ook :
19/10 Voordracht : ´Allen die willen naar IJsland gaan...´
19/10 Veel belangstelling voor ´Babybabbels´
19/10 Wijzigingen in het toekennen van een Vlaamse Energielening
18/10 Kapelstraat onderbroken met omleiding 18/10/2017 t.e.m. 23/10/2017
17/10 Verlichting langs Spuikom
17/10 Internationale dag voor de uitbanning van armoede
14/10 Werken aan brug Doksluis
14/10 Dag van de kinderbegeleidster in de gezinsopvang !
14/10 Concessie cafétaria’s sportcentrum “Ter Polder”
14/10 Consultatiedata rechtshulp 2018 
 
12/10 Aankoop speeltoestellen en doorgroeimatten voor speelpleinen
12/10 Bekendmaking van raadpleging publiek voor ontwerp BNIP GFS nv
12/10 Kust wijst hondenbaasjes de weg.
12/10 Nu al noteren : Sinterklaas komt
10/10 Geniet van de theatervoorstelling ´Het Griezelkabinet (5+)´!
10/10 Expo René De Coninck uit de privéverzameling van Maurits Verbeeck
10/10 Schrijf je nu in voor onze komende babybabbels op 18/10 !
10/10 Wijkvergaderingen dit najaar
06/10 Verkeerswerken in de Vicognelaan 
06/10 “Sportelen” in het najaar
 
06/10 Afterwork Party - Ladies only
06/10 De gemeenteraad op kindermaat
06/10 Staking op dinsdag 10 oktober
05/10 Wedstrijd: kunstwerk “Prijs Cultuurraad Bredene”
05/10 Gauwdiefstallen tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt
05/10 Ter Cuere wint Quiz voor Bredense verenigingen
03/10 Openbare verkoping : perceel projectgrond
02/10 Jong geweld in het gemeentehuis: kinderen geven hun mening
02/10 Doe mee aan de opruimactie
02/10 Shownamiddag voor senioren

Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1