beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Diensten > Interne diensten > Archief

Archief

In het archief worden documenten met administratieve, juridische en/of historische waarde bewaard. Het oudste archief van de gemeente (van 1796 tot 1904) bevindt zich grotendeels in het Rijksarchief te Brugge.

Het is de taak van de archiefdienst om al deze documenten te bewaren, toegankelijk te maken en ter beschikking te stellen van de bezoekers.

Wie op zoek is naar informatie over het verre of nabije verleden kan op het archief terecht. Beoefent u plaatselijke geschiedenis? Maakt u een stamboom op? Wenst u een bouwvergunning of bouwplan ter raadplegen? Kom dan gerust langs. Wij doen ons best om u wegwijs te maken.

Het archief vindt u op de tweede verdieping van het gemeentehuis. De leeszaal van het archief is vrij toegankelijk voor iedereen, dit na afspraak met de archivaris. U kan ook schriftelijk, telefonisch of via e-mail inlichtingen vragen.

Bij een eerste bezoek aan de leeszaal zal u gevraagd worden een inschrijvingsformulier in te vullen. Bij elk volgend bezoek dient het aanwezigheidsregister ingevuld te worden. Documenten worden aangevraagd op de daartoe bestemde formulieren.

U kan door het archief opzoekingen laten verrichten. Hiervoor wordt 20 euro per begonnen halfuur aangerekend. Voor opzoekingen tegen betaling moet de aanvrager een formulier invullen dat verkrijgbaar is in het archief. De opzoekingen worden dan gefactureerd en na ontvangst van betaling aan de aanvrager opgestuurd.

contact


Gemeentehuis, Centrumplein 1

T. 059/33 91 91
F. 059/33 00 36
archief@bredene.be

Openingsuren
Er is een aangepaste dienstverlening tijdens de coronamaatregelen. Bekijk hier de geldende regeling.


Digitaal loket

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1