beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Diensten > Technische diensten > Tijdelijke bezetting openbaar domein

Tijdelijke bezetting openbaar domein

Een verhuis gepland ? Zorg er dan voor dat je de dienst ‘tijdelijk bezetten openbaar domein’ gecontacteerd hebt.  Deze dienst staat immers in voor de verkeerssignalisatie bij werken en verhuizingen. 

Deze dienst doet echter nog veel meer : het voert immers controle uit bij de uitvoering van private werken (voor en na de werken).  Het levert ook vergunningen af voor het plaatsen van containers en stellingen. 

Inname openbaar domein bij werven en/of verkeersbelemmeringen

Inname openbaar domein?

Als je werken wilt uitvoeren of je wilt verbouwen en je maakt gebruik van een deel van het openbare domein voor bv. het plaatsen van een container, hoogtewerker, torenkraan, stelling, verhuiswagen of het leveren van meubels, stockeren van bouwmaterialen dan heb je steeds een schriftelijke >toelating inname openbaar domein nodig.

Aanvraag

Wie moet de aanvraag indienen?

Iedereen kan een aanvraag indienen.
Opgelet: zowel de aannemer, als de opdrachtgever zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de inname openbaar domein. Bijgevolg verifieer je best vooraf bij je aannemer of deze een toelating inname openbaar domein heeft. Omgekeerd doe je als aannemer hetzelfde.

Wanneer?

Opgelet! Vraag je inname altijd tijdig aan.

De termijn waarop je je aanvraag moet indienen, hangt af van de aard van de inname:

  • minstens 4 werkdagen voor een inname die geen verkeershinder veroorzaakt (dag van de aanvraag en uitvoering zijn niet inbegrepen)
    • Geen hinder betekent een vrije voetgangersdoorgang op het voetpad van minimaal 1m5
    • Inname van enkel een parkeerstrook
  • minstens 10 werkdagen voor een inname die wel het verkeer belemmert (dag van de aanvraag en uitvoering zijn niet inbegrepen)

Hoe kan je de inname aanvragen?

Een inname van het openbaar domein kan je volledig online aanvragen en afhandelen. Via het digitaal loket Aanvraagformulier inname openbaar domein Indien de aanvraag een inname met hinder betreft, wordt deze best online aangevraagd door de uitvoerder van de werken zelf, in de meeste gevallen bv. de aannemer. Voor een aanvraag met hinder op het openbaar domein heb je immers extra gegevens nodig zoals bv. grootte kraan, vrachtwagen of lift.

Ik heb nog bijkomende vragen

Indien het nodig is om de aanvraag met een medewerker te bespreken, dan kan dit telefonisch of op afspraak

Kosten

De vergunning zelf is gratis, maar aan alles wat op het openbaar domein gebeurt (bv. laten plaatsen van borden, parkeren van een voertuig erop, plaatsen van een container...) kunnen bijkomende kosten verbonden zijn.


Container  15,00 EUR/dag
 Kraan (mobiel kraan, torenkraan)  50,00 EUR/dag
 Hoogtewerker  50,00 EUR/dag
 Chapewagen  50,00 EUR/dag
 Betonpomp  50,00 EUR/dag
 Inname gedeelte van het openbaar domein  1,00 EUR/m/dag
 
 Stellingen en stapelzones bij een bouwwerf, werfkeet, wc unit
 tot 10 m  50 EUR/week
 tot 20 m  75 EUR/week
 meer dan 20 m  100 EUR/week
 
 Verhuislift  15,00 EUR/dag
 Parkeerverbodstekens  15,00 EUR/kalenderdag

Online aanvraag: na goedkeuring van je aanvraag ontvang je in je mailbox een link naar je online betaling. Na de online betaling krijg je per mail nog de toelating inname openbaar domein en een betalingsbewijs toegestuurd.
Problemen bij de betaling: indien er online betalingsproblemen zijn, neem dan even contact met ons op technische.dienst@bredene.be of tel. 059/33-91-88 Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing.
Opgelet! Indien je niet over een signalisatievergunning beschikt kan je hiervoor een GAS-boete krijgen. Voorkom dit! Bijkomend zal de belasting voor de inname van het openbaar domein ambtshalve gend worden

Het integrale belastingsreglement kunt u via deze link raadplegen : http://www.bredene.be/docs/bekendmakingen/2019/GR_1612innemenvanhetopenbaardomein.pdf

contact


Gemeentehuis, Centrumplein 1

T. 059/33 91 91
F. 059/33 00 15
technische.dienst@bredene.be

Openingsuren
Er is een aangepaste dienstverlening tijdens de coronamaatregelen. Bekijk hier de geldende regeling.


Digitaal loket

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1