beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Digitaal loket
 

Bewonerskaarten

TARIEVEN

Voor het afleveren van bewonerskaarten wordt een retributie aangerekend. Men kan opteren voor tarief 1 (7,5 EUR) of tarief 2 (25 EUR).

Tarief 1: bewonerskaart A – 7,5 EUR

Met deze bewonerskaart kan het voertuig kosteloos en zonder tijdsbeperking worden geparkeerd in de blauwe zone of zone betalend parkeren zoals aangeduid op de bewonerskaart, waarbij er beperking geldt:

  • tot de straat waar de houder ervan is gedomicilieerd;
  • of tot hetzij een blauwe zone, hetzij een zone betalend parkeren in de onmiddellijke omgeving van de woonplaats van de houder ingeval in de straat waar deze houder is gedomicilieerd geen bewonersparkeren is toegelaten.

Tarief 2: bewonerskaart B – 25 EUR

Met deze bewonerskaart kan het voertuig kosteloos en zonder tijdsbeperking worden geparkeerd in alle zones waar bewonersparkeren is toegelaten.

pdf overzichtskaart parkeren met bewonerskaart B

BEWIJSSTUKKEN

De aanvrager van de kaart moet het bewijs leveren dat hij/zij zijn/haar hoofdverblijfplaats heeft in de bewonerseenheid en dat het motorvoertuig, waarvoor een kentekenplaat werd afgeleverd, op zijn/haar naam is ingeschreven of dat hij/zij er het bestendig gebruik van heeft (firmawagen, huurauto,…).

GEBRUIK

Het is belangrijk dat u de bewonerskaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van het voertuig kleeft of, als er geen voorruit is, op het voorste gedeelte van het voertuig. Om ervoor te zorgen dat de bewonerskaart steeds leesbaar zal zijn, word er gratis een zelfklevende hoes bijgeleverd. Plaats de bewonerskaart dus niet los op het dashboard of los achter het venster.

Er wordt aan de bewoners een overzicht meegegeven waarop duidelijk is aangegeven waar hun kaart van toepassing is. Door een duidelijk stratenplan met de bewonerskaart mee te leveren is de kans op verwarring, waar men mag parkeren, bijna onbestaand.

GEBRUIK ZELFKLEVENDE HOES

Plaats de bewonerskaart in de hoes, verwijder dan de hoes van de witte beschermlaag en kleef het hoesje met de bewonerskaart erin aan de achterkant van de voorruit bij voorkeur aan de bestuurderszijde. Zorg ervoor dat de bewonerskaart juist in het hoesje zit en goed leesbaar is.

Kleef het hoesje met de bewonerskaart op een duidelijke zichtbare plaats (bij voorkeur links of rechts onderaan) op de binnenzijde van de voorruit van het voertuig.

GELDIGHEIDSDUUR

De bewonerskaart is precies geldig van 1/1 tot 31/12. Dit betekent dat elk jaar een nieuwe kaart moet worden aangekocht.

INLEVERING BEWONERSKAART

Zoals vermeld op de achterzijde van de bewonerskaart moet deze terug ingediend worden in een aantal wettelijke voorziene gevallen:

  1. bij het verstrijken van de geldigheidstermijn;
  2. bij adreswijziging van de houder;
  3. wanneer de nummerplaat aangeduid op de bewonerskaart teruggezonden moet worden aan de Dienst Inschrijvingen;
  4. bij overlijden van de houder;
  5. aankoop nieuwe wagen (ander model, merk)
 

Contact

Dienst:
Tijdelijke bezetting openbaar domein

Gemeentehuis, Centrumplein 1

T. 059/33 91 91
F. 059/33 00 15
email

Openingsuren:
ma, di, do, vr : 8 - 12u15
woe :
8u - 12u15 en 13u30 - 17u
za : 8u30 - 12u

Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1