beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Diensten > Burgerzaken > Kinderopvang > Vakantieopvang

Vakantieopvang

SPEELPLEINWERKING JOKKEBROK

logo jokkebrok

De speelpleinwerking Jokkebrok is opgenomen in het Bredense jeugdwerkbeleidsplan en wordt door de gemeente gesubsidieerd. Zoals elk jaar is er ook dit jaar speelpleinwerking tijdens de maanden juli en augustus.

Spelen maakt voor Jokkebrok deel uit van de opvoeding van een kind. Een spelend kind ontwikkelt zich. In onze samenleving is er echter weinig tijd en ruimte om te spelen. Daar probeert het speelplein Jokkebrok wat aan te verhelpen.

Drie puntjes zijn voor Jokkebrok van belang:

  1. Een avontuurlijk en rijk terrein dat uitnodigt tot echt spelen.
  2. Aangepast en leuk spelmateriaal.
  3. Gebrevetteerde speelbegeleiders die naast het aanbieden van boeiende activiteiten zorgen voor toezicht, veiligheid en kindgericht handelen op het plein.

Dit is echter nog niet alles. Elk kind speelt op zijn eigen manier en tempo. Dat wil Jokkebrok dan ook respecteren. In die zin wordt geopteerd voor een ‘vrije werking’. Dit betekent dat de kinderen zelf kiezen waar, met wie en wat ze spelen.

Binnen de normen die gelden op het speelplein is het dus perfect mogelijk dat jongens en meisjes, ouderen en jongeren, broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes,… elkaar steeds kunnen ontmoeten in hun spel als ze dat wensen. Binnen dit alles is er ook nog een aanbod (op een eigen leuk plein en in een eigen lokaal) voor de kleuters. Daar wordt er voor al hun grote en kleine pleziertjes en verdrietjes tijd gemaakt.

Voor wie ?
De werking staat open voor alle kinderen en jongeren van 3 tot en met 14 jaar.

Wanneer ?
Jokkebrok opent elke weekdag de deuren van 2 juli tot 14 augustus 2018. Op 1 juli 2018 vindt de openspeelpleindag plaats. Er is geen werking op zaterdag, zondag en 21 juli. Elke speelpleindag is er werking van 9 tot 17 uur. Het is mogelijk om de eigen lunchpakket op het speelplein op te eten. Wie thuis eet mag het plein verlaten om 12 uur en wordt terug verwacht om 13u30. U kan eveneens voor een halve dag inschrijven. Ook dit jaar is er weer ‘opvang’ voorzien: ’s morgens vanaf 7u30 en ’s avonds tot 18 uur.

Waar ?
Speelpleinadres: Breendonklaan 2a, Bredene

Hoe neem je deel ?
Aan het begin van elke zomer nodigt Jokkebrok iedereen uit op de ‘Openspeelpleindag’. Vanaf 14 tot 17 uur zijn alle kinderen en ouders van harte welkom. Nadat de kinderen werden ingeschreven kunnen ze zich al even uitleven op het speelterrein en kennismaken met de speelbegeleiders die voor enkele randactiviteiten zorgen. Deze kindernamiddag/inschrijvingsdag vermijdt een lange rij wachtenden op de eerste speelpleindag en geeft u en uw kind(eren) de kans om al even een kijkje te nemen op het speelplein.

U kan uw kind ook nog steeds inschrijven op de eerste dag dat uw kind naar het speelplein komt.

Meer informatie over OpenSpeelpleinDag op www.jokkebrok.be/openspeelpleindag

Kostenplaatje ?

  Dag of halve dag Week
1e kind van het gezin 5 EUR 22,50 EUR
Vanaf het 2e kind 4 EUR 18,50 EUR

Meer inlichtingen ?
Uitgebreide e-mail-, telefoon- en adresgegevens op www.jokkebrok.be/contact

Speelpleinwerking Jokkebrok

tijdens de zomer en binnen werkingsuren: tel. 0494 67 63 99 (8u45-17u)
buiten werkingsuren:
tel. 0471 41 58 24
info@jokkebrok.be
www.jokkebrok.be

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1