beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Diensten > Cultuur > Culturele raad

Culturele raad

De culturele raad is een wettelijk voorgeschreven adviesorgaan inzake alle culturele materies waarover de gemeente beslist. In de culturele raad zijn alle socio-culturele verenigingen vertegenwoordigd. Ook de Bredense culturele organisaties en geïnteresseerde burgers zijn vertegenwoordigd in de algemene vergadering.

Het bestuur van de culturele raad bestaat uit volgende leden : Daisy Ryckx (voorzitter), Marc Baert (ondervoorzitter), Alain Billiouw, Andrea Otlet, Chris Everaert,Annemie De Leyn, Marc De Leenheer, Sandra Degrande, Jeannine Corthals, Angeline Brugge, Frieda Van Eenoo, Hilda Warmoeskerken en Peter Wouters.

De culturele raad organiseert ook eigen activiteiten binnen een door de gemeente vooropgesteld budget. Hiervoor zijn er twee werkgroepen opgericht: werkgroep kunstenbeleid en werkgroep muzikale ontmoetingen.

De culturele raad speelt een belangrijke rol in het opvolgen en toekennen van de gemeentelijke subsidies aan de socio-culturele verenigingen.

De culturele raad reikt ieder jaar een ‘cultuurprijs’ uit op zijn nieuwjaarsreceptie aan een burger, groep of vereniging die zich voor het Bredense culturele leven verdienstelijk heeft gemaakt.

De algemene vergaderingen van de culturele raad zijn openbaar. Voor meer inlichtingen over de data en agenda van deze vergaderingen kunt u terecht bij de culturele dienst op het nummer 059/56 19 65 of via cultuur@bredene.be

De culturele raad baseert zijn werking op het Vlaamse decreet ‘Lokaal cultuurbeleid’ van 2001. In navolging van deze wetgeving heeft de gemeente een cultuurbeleidsplan opgesteld en heeft de gemeente een fulltime cultuurbeleidscoördinator in dienst.

Hoe?: cultuur@bredene.be of 059/56 19 65 (dienst cultuur)

Contact :

Rutger De Cloedt

M&EC Staf Versluys, Kapelstraat 76
8450 Bredene

tel. 059/56 19 66
e-mail : cultuur@bredene.be

Links :

stafversluyscentrum.be


 


 
 

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1