beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Toegankelijkheid > Recreatie - toegankelijk strand

Recreatie

Toegankelijk strand

Zon, Zee… Zorgeloos

Bredene zal ook deze zomer deelnemen aan het provinciaal project “Zon, zee… zorgeloos”. Hiermee wil het gemeentebestuur het aanzienlijk gemakkelijker maken voor personen in een rolstoel om te genieten van een strandbezoek.

“Zon, zee… zorgeloos” loopt reeds in enkele andere kustgemeenten en geldt vooral als norm voor het type en de kwaliteit van de dienstverlening die wordt aangeboden. Concreet zal het gemeentebestuur voorzien in twee aangepaste strandrolstoelen, aangepaste sanitaire voorzieningen op het strand en bijstand ter plaatste door jobstudenten. Ook een aantal randfactoren die nodig zijn voor het welslagen van het project worden aangepakt (bv. bewegwijzering en extra parkeerplaatsen).

"Zon, zee… zorgeloos” zal worden georganiseerd ter hoogte van strandpost 2 en loopt van 1 juli tot en met 31 augustus.

Het gemeentebestuur kan voor de realisatie van dit project rekenen op financiële hulp en expertise van het provinciebestuur West-Vlaanderen, alsook de medewerking van toegankelijkheidsorganisaties Intro vzw en Westkans.

www.west-vlaanderen.be/zzz

Reglement uitlenen strandrolstoel

Ticket naar de zee

Een initiatief van Westkans vzw met steun van Hart voor Handicap. Zeven routekaarten in zes kustgemeenten tonen u de toegankelijke route van de Kusttram naar het strand. De kaartbrochures zijn beschikbaar in de Lijnwinkels waar de routes starten en bij de toeristische infokantoren aan de Kust. U kunt de kaarten ook downloaden op www.westkans.be/ticketnaarzee .

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1