beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > nieuwsbericht
Foto

29/06/2021

Beleef Bredene ‘en route’Bredene besliste reeds eerder om zélf geen grote evenementen te organiseren deze zomer. Het MEC Staf Versluys doet momenteel dienst als vaccinatiecentrum en dat zal ook tijdens de zomermaanden het geval zijn. Geen grote toeristische activiteiten dus zoals Bredene Festivalt, Village goes crazy, EK op groot scherm, enz…  Maar dit betekent echter niet dat er niets te beleven valt deze zomer. 
 
Bredene zet dit jaar in op kleinschalige belevingsactiviteiten voor het ganse gezin.  Onder de noemer ‘Beleef Bredene ‘en route’’ zijn er deze zomer tal van belevingsactiviteiten: fiets- en wandel(zoek)tochten waaraan in een aantal gevallen mooie prijzen gekoppeld zijn.
 
Nieuw dit jaar zijn de educatieve bijenfietszoektocht i.s.m. imker Bart Vandepoele en de avonturentocht langs diverse speelpleintjes in de Vicognewijk.  Na de bijenfietszoektocht kan men met het ingevulde antwoordformulier een gratis Suske en Wiske bijenstrip ‘Het blije bijenteam’ afhalen.  Tijdens het speelpleinhoppen langs de kleine ‘wegeltjes’ kunnen de kinderen zich uitleven op de diverse speelpleintjes in de Vicognewijk.  Onderweg zijn er heel wat doe- en zoekactiviteiten. Wie trouwens de weg goed heeft gevonden en alle vragen kon oplossen kan met het ingevuld formulier in het MEC Staf Versluys terecht of aan de balie van de bibliotheek waar men een prijzenpakket ontvangt!  Ook het “Gouden Ei” is nieuw.  Tijdens deze zoektocht krijgt men via sociale media diverse tips.  Wie als eerste de geheime verstopplaats van het ‘Gouden Ei’ vindt en het ei als eerste te pakken krijgt, verdient een prijs. 

Wandelingen met Radio 2
Net als vorige zomer organiseert Radio 2 een wandeling in Bredene. De gezinsvriendelijke tocht (6 km) kan men downloaden of volgen op de Radio2 app. Audiofragmenten van BV’s begeleiden de wandeling. Men kan starten waar men wil. Een artiest zal ook een nummer opnemen met Bredene als decor. De video is te zien in de Radio 2-app en staat de ganse zomer op de website van Radio 2. Wie kan raden waar de artiest staat wint een prijs die gelinkt is aan de locatie.

Traditionele fietszoektocht: maak kans op een elektrische fiets!
De traditionele zomerse fietszoektocht mag zeker in deze belevingszomer niet op het programma ontbreken. Verken Bredene en een aantal buurgemeenten met de fiets, rangschik de foto’s in de juiste volgorde en maak kans op een elektrische fiets. De wedstrijd loopt tot en met 31 augustus.

Amuseroute met lekkere hapjes
Voor het derde jaar op rij werkt het gemeentebestuur samen met Brouwerij Betsy en lokale horecazaken. Wandelaar of een fietser? Er is keuze uit verschillende parcours. Door deel te nemen leert men niet alleen Bredene kennen per fiets of te voet, men kan ook nieuwe cafés, tea-rooms of restaurants ontdekken. Tijdens elke stop krijgt men in ruil voor een coupon een lekker hapje, een amuse. Doorspoelen kan o.a. met een Bredens biertje, een Betsy van brouwer Jurgen Tavernier.

Deze zomer is er ook de wedstrijd om de mooiste strandbloemenwinkel. En uiteraard is er de Kunsttriënnale Beaufort waarvan in Bredene twee hele mooie werken staan opgesteld. In het MEC Staf Versluys kan men trouwens de fototentoonstelling ‘Ongewone zomer, buitengewone beelden’ opnieuw bezoeken.Lees ook :
27/09 Naar het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 oktober?
27/09 Project (borst)voedingsvriendelijke locatie
27/09 Klimaathelden gehuldigd in Bredene
24/09 Gezocht: uitbater van de ´recazaak´ en ijspiste tijdens de kerstmarkt
24/09 Ethias Cross : verkeersmaatregelen
24/09 Herhalingsoproep voor bijkomende plaatsen kinderopvang met subsidie inkomenstarief
23/09 Vakbondsactie op vrijdag 24 september 2021
23/09 Laat je stem horen!
23/09 Help mee de Bredense Fietsersbond oprichten
23/09 Woonzorgcentrum Jacky Maes laat de tanden zien
 
23/09 Dinsdagmarkt blijft voorlopig in volle opstelling
23/09 Ethias Cross Bredene op zaterdag 25 september
22/09 ‘Bredene Loopt!’ schrijf nu al in!
20/09 Jeugdinitiatie tijdens Ethias Cross
17/09 Zitgedrag bij 50-plussers
13/09 Volg hier de gemeente- en OCMW-raad live op 13/09
10/09 Hinder door werken aan residentie Europa
10/09 Starten met een eigen zaak na je vijftigste
10/09 Wielerwedstrijd ‘elite zonder contract’ op 15 september
10/09 Oktober = Borstkankermaand
 
10/09 Vrijetijdssport met het Sportelprogramma
09/09 Asfalteringswerken in Ruiterlaan/Koerslaan
03/09 Gemeente- en OCMW-raad van 13/09
03/09 De dienst Voogdij, die deel uitmaakt van de FOD justitie, is op zoek naar voogden.
03/09 Lekkere maaltijden in buurtrestaurant
03/09 Wielerwedstrijd op 5 september
01/09 Openbaar onderzoek digitale atlas waterlopen
01/09 Hoge vaccinatiegraad, meer vrijheid
01/09 Garageverkoop op zondag 5 september
01/09 Bredene neemt milieuvriendelijke wagen voor rattenvanger in gebruik

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1