beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Diensten > Burgerzaken > Sociale dienst

Sociale dienst

Op de sociale dienst kan je terecht voor een pensioenaanvraag, aanvraag tegemoetkoming aan personen met een handicap of aanvragen van sociale voordelen. Je kan er ook steeds informatie inwinnen over sociale wetgeving en je krijgt er hulp bij problemen van diverse aard.

De sociale dienst helpt U bij het vervolledigen van uw aanvraag, licht de verschillende formulieren en beslissingen toe en komt tussen bij de bevoegde diensten indien een beslissing of uitbetaling te lang op zich laat wachten. De dienst fungeert als wegwijsdienst waar je terecht kan met elke vraag om hulp en informatie in verband met zeer uiteenlopende onderwerpen (kinderbijslag, werkloosheid, huurwetgeving, huwelijksmoeilijkheden, juridische aangelegenheden,....)

Op de sociale dienst zijn verschillende brochures, waaronder de "Wegwijs voor Senioren", te bekomen. Deze brochures bevatten duidelijke informatie over de pensioenwetgeving en over de reglementering inzake tegemoetkomingen aan personen met een handicap. Daarenboven geven deze handige brochures een overzicht van de verschillende sociale voordelen voor senioren en gehandicapten. Daarnaast geeft de sociale dienst ook tweemaandelijks de "Senior-Infobrief" uit. Deze "Senior-Infobrief" geeft nuttige en specifieke informatie aan de 55-plussers". Een gratis abonnement op deze periodiek kan bekomen worden door naam en adres op te geven aan de sociale dienst.

contact


Sociaal huis, Duinenstraat 106

T. 059/33 97 70
F. 059/33 97 77
socdienst@bredene.be

Openingsuren
Er is een aangepaste dienstverlening tijdens de coronamaatregelen. Bekijk hier de geldende regeling.


Digitaal loket

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1