beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Diensten > Interne diensten > Beleidsondersteuning

Beleidsondersteuning

Het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur kunnen beroep doen op een eigen (gezamenlijke) dienst beleidsondersteuning om zichzelf zo goed mogelijk intern te organiseren. Op die manier zorgen we er voor dat de lokale besturen steeds correct, efficiënt en effectief kunnen werken. De dienst beleidsondersteuning ondersteunt de goede interne werking door bijvoorbeeld onderzoeken uit te voeren en hierover te rapporteren, werkprocessen vast te leggen of te verbeteren, nieuwe administratieve werkinstrumenten uit te bouwen of door concrete hulp te bieden bij de implementatie van nieuwe wetgeving of nieuwe projecten. De dienst beleidsondersteuning speelt dan ook een belangrijke rol binnen de organisatiebeheersing en kwaliteitsverbetering van gemeente en OCMW.

Het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur kunnen ook beroep doen op de dienst beleidsondersteuning voor praktische hulp indien er grote strategische beslissingen moeten worden genomen. De dienst beleidsondersteuning vervult deze taak bijvoorbeeld door een rol als coördinator, trekker of adviseur op te nemen binnen een strategisch beleidsplanningsproces of door ontwerpteksten op te maken waarop de bevoegde bestuursorganen zich kunnen baseren om goed geïnformeerd strategische beslissingen te nemen. De laatste jaren speelt de dienst beleidsondersteuning op dit vlak met name een uitgesproken rol binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC).

Als één van de interne diensten werkt de dienst beleidsondersteuning voornamelijk voor de diensten en bestuursorganen van het gemeente- en OCMW-bestuur zelf. De bovenstaande taken worden dan ook uitgevoerd onder de coördinatie van de respectievelijke secretarissen van gemeente en OCMW en heel vaak ook in directe samenwerking met andere gemeentelijke of OCMW-diensten.

Sinds 1/2/2016 is er één gezamenlijke dienst beleidsondersteuning voor gemeente en OCMW.

contact


Bibliotheek 'De Leestuin', Centrumplein 3

T. 059/33 91 91
F. 059/33 00 36


Openingsuren
Er is een aangepaste dienstverlening tijdens de coronamaatregelen. Bekijk hier de geldende regeling.


Digitaal loket

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1