beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Digitaal loket
 

Toegang gemeentelijk milieu- en recyclagepark

Toegang gemeentelijk milieu- en recyclagepark

Wie het gemeentelijk milieu- en recyclagepark wil gebruiken, dient eerst voorbij een automatische slagboom te raken. Op deze manier wil het gemeentebestuur onrechtmatig gebruik van het milieu- en recyclagepark tegengaan en de kosten voor afvalverwerking voor de Bredenaar terugdringen. De slagboom kan op een aantal manieren worden geopend.

  • Met de elektronische identiteitskaart

De Bredenaars en de (meeste) houders van een tweede verblijf te Bredene kunnen deze slagboom openen met een Belgische elektronische identiteitskaart. Deze toegang kan je aanvragen via het elektronische formulier, of op het milieu- en recyclagepark zelf.

  • Met een speciale badge

De meeste andere gebruikers zullen bij het gemeentebestuur een speciale elektronische badge moeten aanvragen. Het gaat hierbij met name om KMO’s (enkel bepaalde afvalfracties), instellingen van openbaar nut (zoals scholen, rusthuizen, openbare besturen,…), erkende verenigingen of tweede verblijfhouders die niet beschikken over een bruikbare Belgische elektronische identiteitskaart. Deze badge is op het milieu- en recyclagepark zelf te bekomen tegen een waarborg van 50€ op het park zelf te betalen . 

Wie nog niet definitief als inwoner is geregistreerd, zal een bewijs meekrijgen van de dienst bevolking dat men zich heeft aangeboden voor inschrijving in het bevolkingsregister. Met dit document kan men zich eveneens op het milieu- en recyclagepark aanbieden. Een parkwachter zal in dit geval de slagboom komen openen.

De elektronische badge wordt aangevraagd via een aanvraagformulier. U dient de badge in bezit te hebben vóór u zich naar het milieu- en recyclagepark begeeft. De badge kan niet op het milieu- en recyclagepark zelf bekomen worden. 

Aanvraagformulier

Naar het digitaal formulier

 

Contact

Dienst:
Milieu/Concessies

Gemeentehuis, Centrumplein 1

T. 059/33 91 98
F. 059/33 00 15
email

Openingsuren:
Er is een aangepaste dienstverlening tijdens de coronamaatregelen. Bekijk hier de geldende regeling.

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1