beeld uit Bredene
naar toeristische website
NL    FR    DE
>> U bent hier : Home > Nuttig > Verkeer en mobiliteit > Laadeilanden

Laadeiland voor elektrische fietsen en auto's

De gemeente Bredene heeft op 10 juli 2012 samen met Eandis in het kader van het EVA-project - dat ondersteund wordt door de Vlaamse overheid - de eerste laadpalen voor elektrische fietsen en autoís op de parking Shopping Duinen langs de Kapelstraat in gebruik genomen.

Hoe ga je tewerk?

Elektrische fiets
Wie een elektrische fiets bezit en die wil opladen kan dit op†2 manieren.

  1. De eerste mogelijkheid is dat u een sms† stuurt naar het (verkort)† nummer van Blue Corner nv dat wordt vermeld op de laadpaal. De paal wordt geactiveerd en de gebruiker kan zijn fiets opladen zolang hij nodig acht. Om te stoppen stuurt de gebruiker opnieuw een sms en de paal wordt gedeactiveerd. Kostprijs: 0.5 EUR† /sms. De elektriciteit is gratis.
  2. U kunt weldra een fietslaadkaart aankopen in het Staf Versluyscentrum of in een ander verkooppunt (andere deelnemende gemeenten). Met deze kaart kunt u onbeperkt elektriciteit laden in Bredene maar ook op de andere laadeilanden van het netwerk EVA.† Kostprijs:† u kunt kiezen voor een kaart van 3, 6 of 12 maanden. De prijs bedraagt respectievelijk 19, 29 en 39 EUR. De elektriciteit is gratis

Elektrische auto
Ook hier zijn er meerdere manieren mogelijk.

  1. De eerste mogelijk is dat u een sms stuurt naar het (verkort)† nummer van Blue Corner dat wordt vermeld op de laadpaal. De paal wordt geactiveerd en de gebruiker kan opladen voor zolang hij nodig acht. Om te stoppen stuurt de gebruiker opnieuw een sms en de paal wordt gedeactiveerd. Kostprijs: 0.5 EUR† /sms. De elektriciteit is gratis.
  2. Een tweede mogelijkheid is via de laadkaart van Blue Corner nv† of andere laadkaarten.

Tijdens de periode van betalend parkeren dient u ook een parkeerticket te nemen

>
Bekijk de volledige UiTagendaGemeentebestuur - Centrumplein 1 - 8450 Bredene - T. 059 33 91 91- F. 059 33 00 36 - E. gemeentebestuur@bredene.be - webmaster - BE0207.435.092
Niets uit deze website mag overgenomen worden zonder toelating van het gemeentebestuur Bredene | privacyverklaring
politiezone bredene - de haan sociaal huis bredene jong in bredene 1